Esti aici
Femeia.ro > Familie > Copii > Începe Bucharest Pet Exhibition

Începe Bucharest Pet Exhibition

(P) Peste 4000 de câini, pisici şi animale mici de rasă se întrec la ROMEXPO

Expoziția de Animale de Companie – Bucharest Pet Exhibition (www.petexhibition.ro) are loc între 10 și 12 martie, în Centrul Expozitional ROMEXPO (Pavilioanele: C2, C4-5).
Evenimentul, aflat la cea de-a III-a ediție, este singurul din România care reunește expoziții naționale și internaționale, în acest an participând peste 4000 de câini, pisici și animale mici de rasă.
Expoziția de animale de companie de la Romexpo se va desfășura pe categorii de specii, pentru că publicul să se bucure de patrupedele preferate:

  • Pisicile vor fi găzduite de Pavilionul C2, concursurile cu participare internațională fiind organizate de Clubul Felin Magnificats (www.catshow.ro);
  • Animalele mici (iepuri, porci de Guineea, etc.) își vor etala frumusețea și calitățile în Pavilionul C2, în același spațiu cu pisicile. Demonstrațiile de arbitraj sunt organizate de Asociația Crescătorilor de Porumbei Jucători de Galați și Asociația Crescătorilor de Păsări și Animale Mici de Rasa din București și Județul Ilfov “Pajura”.
  • Câinii de rasă vor putea fi admirați în concursurile organizate de Asociația Chinologică Metropolitană București (www.achmb.com), în Pavilionul C4-5 Romexpo;

În fiecare zi a evenimentului, vor avea loc seminarii de specialitate cu tematică diversă: ecvine (cai), bovine, dermatologie și ortopedie, creditate cu puncte CMVRO, la care vor participă medici și asistenți veterinari.
Expoziția oferă posibilitatea achiziționării de la standuri a diferitelor produse și servicii destinate îngrijirii și creșterii animalelor de companie: mâncare, accesorii, produse de medicină și farmacie veterinară, servicii de toaletare și înfrumusețare.

Pisici crețe, feline potrivite pentru familiile cu copii, cele mai mari sau cele mai delicate pisici


 
 
 
 
 
În cadrul Bucharest Pet Exhibition vor avea loc expoziţii care reunesc pisici aparţinând unor rase cunoscute sau mai puţin ştiute de români.
Astfel, iubitorii de feline vor avea ocazia să admire peste 150 de exemplare aparținând crescătorilor români și străini. La manifestarea organizată sub forma unui concurs de frumuseţe sunt aşteptate pisici din rase precum: Selkirk Rex (pisica în blană de oaie sau cu părul ondulat), Singapura (cea mai mică pisică, din punct de vedere al taliei), Cornish Rex, Don Sphynx (pisica fără păr), Bengal (pisica bengaleza, rasă obținută prin încrucișarea pisicii domestice cu pisica leopard), Maine Coon (cea mai mare dintre pisicile domestice), persane şi Ragdoll (pisica păpuşă de cârpă).

Școala bunelor maniere pentru câini și concursuri cu participare internațională

Printre activitățile care se vor desfășura pe parcursul Bucharest Pet Exhibition se numără: concursuri chinologice de frumusețe cu participare internațională, dar și workshopuri de toaletare și dresaj canin:
Vineri, 10 martie, în Pavilionul C4-C5:

  • Școala bunelor maniere, curs gratuit de handling expozițional (arta prezentării câinelui în ringul expozițiilor de frumusețe). În cadrul acestei lecții gratuite de dresaj, cei interesați vor fi informații despre ce presupune pregătirea câinilor pentru expozițiile chinologice naționale și internaționale de frumusețe, dar în același timp  stăpânului i se va oferi șansa să-și cunoască mai bine câinele și modul de dezvoltare a relației cu el atât în, cât și în afara concursurilor. Cursul este sustinut de Brîndușa Gheorghiu – Dr. medic veterinar, Instructor dresaj canin si Arbitru Chinolog Național.
  • Prezentari rase de câini extrem de rare în România de către crescători – membri ai Asociației Chinologice Metropolitane București.
  • Demonstrații de dresaj canin cu asistenți și instructori de dresaj canin atestați AChR.
  • Workshop gratuit de toaletare câini de rasă, în cadrul căruia cei interesați pot afla de la frizerul canin Elvis Achim (crescător de Bichon a Poil Frise și Caniche-Poodle) cum se face toaletajul canin (groomingul), atât pentru expozițiile chinologice, cât și pentru casă.


 
Sâmbătă și duminică, 11 și 12 martie au loc o expoziţie națională C.A.C. și 2 Internaţionale C.A.C.I.B (Certificat d’Aptitude au Championnat International de Beauté),  cu câini de rasă din 15 ţări. Astfel, la Bucharest Pet Exhibition 2017, în Pavilionul C4-5, între 11 şi 12 martie, au loc singurele două expoziţii chinologice internaţionale din primăvara bucureșteana a anului competiţional curent, organizate de Asociaţia Chinologică Metropolitană Bucureşti, după cum urmează:

  • Pe 11 martie – C.A.C.I.B. cu Calificare la Cruft, concurs în care vor fi prezenţi câini din peste 110 rase şi  care dă posibilitatea expozanților, adevărații crescători și proprietari, de a-și promova munca de selecție și ameliorare a raselor de câini, dobândirea dreptului de montă, îmbogățirea palmaresului câinilor înscriși, dobândirea unor titluri importante în vederea obținerii diplomelor de Campion al României. Câștigătorii titlurilor CAJ și CACIB vor participa la celebrele expoziții chinologice internaționale Cruft, desfășurate în Anglia, în 2018.
  • Pe 12 martie se desfăşoară Trofeul Bucur, cu participarea câinilor din 110 rase şi în urma căruia se desemnează titlul de Campion al României la Juniori, la „Seniori”, Cum Laudae și Veterani, pe fiecare rasă participantă, prin dobândirea titlurilor necesare.

La aceste competiţii chinologice sunt înscriși în total peste 1500 de câini de diferite rase, aparţinând proprietarilor din 13 ţări : România, Bulgaria, Franța, Grecia, Italia, Moldova, Norvegia, Polonia, Rusia, Spania, Suedia, Ucraina.
Aceste concursuri cuprind diferite categorii de jurizare, inclusiv: cel mai bun junior, cel mai bun baby, cel mai bun pui sau cel mai bun veteran, dar și cel mai frumos câine al expoziției și al weekendului. Există şi o categorie pentru rasele de câini neomologate, dar şi o categorie pentru ciobăneşti românești, toate cele  4 rase cu care se mândrește România: mioritic, carpatin, corb şi de Bucovina. Câinii înscrişi vor trece prin diverse probe de frumuseţe şi de agilitate.
La Bucharest Pet Exhibition sunt 7 ringuri secundare de arbitraj, pe mai multe categorii.
De asemenea, în Ringul Central, amenajat pentru concursuri chinologice, de-a lungul celor trei zile ale expoziţiei, vor avea loc demonstrații de dresaj, prezentări de cluburi de rasă, concursuri de desen pentru copii, având câinii și pisicile drept tematică, precum şi alte competiţii atractive. Vor avea loc, de asemenea, și multe concursuri speciale dedicate celor mai frumoși câini de rasă cu pedigree, aleși în cele 7 ringuri secundare de arbitraj.

Mai multe informaţii despre categoriile de concurs şi despre probele prin care vor trece câinii de diferite rase şi vârste, se găsesc în programul evenimentelor conexe din cadrul Bucharest Pet Exhibition, afişat pe www.petexhibition.ro (http://www.petexhibition.ro/manifestari-conexe)
Program de vizitare:
10-12 Martie 2017, între orele 10.00 și 20.00
Bilet intrare adulți/studenți:10 lei/zi
Intrare gratuită: copiii sub 7 ani, persoanele cu dizabilități și persoanele instituționalizate
Acces:
Pietonal: Portile A, B, C si D, cu intrare dinspre: Piata Presei Libere, Bulevardul Expozitiei și Strada Parcului;
Auto: Portile B, C si D, cu intrare dinspre: Bulevardul Expozitiei și Strada Parcului.
Tarif parcare: 3 lei/ora
Alte informatii despre eveniment pot fi obtinute prin intermediul:
www.petexhibition.ro
petexhibition@romexpo.ro
Bucharest Pet Exhibition
Pentru alte informaţii de presă, vă rugăm, contactaţi: Andreea Caitas, PR Coordinator Romexpo, mailto:andreea.caitas@romexpo.ro, tel: 0752.1888.57 / 0758 837 759.

Comments

comments