Esti aici
Femeia.ro > Familie > Copii > Indispensabilă. 6 beneficii de dezvoltare pe care i le va aduce tricicleta copilului tău

Indispensabilă. 6 beneficii de dezvoltare pe care i le va aduce tricicleta copilului tău

Numeroși părinți achiziționează triciclete pentru copiii lor ca pe orice altă jucărie distractivă pentru cei mici. În același timp, mersul pe tricicletă este văzut ca o etapă intermediară până prichindelul va fi suficient de mare pentru a merge pe bicicletă. Ceea ce nu știu însă mulți părinți este că tricicleta reprezintă mult mai mult decât o jucărie și că are o mulțime de beneficii pentru sănătatea și dezvoltarea copilului.
Aruncă un ochi peste aceste triciclete, pentru a găsi modelul cel mai potrivit pentru micuțul tău. Vei vedea printre ele o mulțime de modele pentru fiecare categorie de vârstă, în culori diverse și unele prevăzute cu manetă pentru a putea să o manevrezi tu atunci când copilul obosește. Iată șase dintre nenumăratele beneficii ale mersului pe tricicletă, care te vor convinge să achiziționezi una, dacă nu ai făcut-o deja:
Ajută la îmbunătățirea coordonării
Este știut faptul că micuții au probleme de echilibru după ce învață să meargă, dificultăți care se văd și mai bine atunci când cel mic aleargă. Tricicleta îl va ajuta în acest sens, pentru că el își va exersa coordonarea în mers fără să existe riscul să cadă și să se rănească. Mai mult decât atât, și coordonarea dintre mâini, picioare și brațe se va îmbunătăți în timp ce copilul dă din pedale și manevrează ghidonul.
Copilul va face mișcare în aer liber
Desenele animate par să-i fascineze și îi fac pe micuți să nu mai părăsească așa de ușor canapeaua și televizorul, însă este foarte important să-i determinăm să petreacă timp afară făcând mișcare. Tricicleta va reprezenta un mod distractiv pentru a-l convinge să facă mișcare și pentru a-i dezvolta mușchii. În plus, orele petrecute afară sunt benefice, pentru că ajută la asimiliarea vitaminei D.
Cel mic va consuma energia într-un mod constructiv
Copiii au o energie debordantă și uneori parcă interminabilă. Jocurile în casă nu vor fi niciodată suficient de solicitante pentru ca nu pot consuma tot acest surplus de energie, iar copilul va fi agitat și va adormi greu. O oră – două de mers pe tricicletă la finalul zilei este exact ce are nevoie pentru o noapte liniștită și pentru a-și consuma energia într-un mod constructiv, care nu se traduce nici prin suprasolicitarea ta.
Îi oferă copilului mai multă independență
La ”bordul” unei triciclete, copilul tău va învăța ce înseamnă să fii independent. Nu vei fi în câmpul său vizual și nici nu-l vei ține de mână, iar asta îi va da încredere că se poate descurca și fără tine. Orice părinte își dorește un copil independent, iar tricicleta, folosită de la o vârstă fragedă, îl va ajuta pe prichindelul tău în acest sens.
Îl ajută să exploreze și să cunoască lumea
Copiii sunt foarte curioși din fire, iar curiozitatea lor este foarte benefică. Ei vor să descopere lumea și să vadă cum funcționează, iar tricicleta îi poate ajuta să facă asta mult mai ușor. O mulțime de locuri neexeplorate vor fi descoperite de pe tricicletă, iar drumurile voastre în parc se vor transforma în adevărate aventuri.
Contribuie la dezvoltarea creativității
Tricicleta este un accesoriu simplu, dar care îi permite copilului să se imagineze la bordul unei mașini de curse, sau la bordul unui avion. Copiii au un izvor nesecat de imaginație, iar pentru ei, orice obiect banal poate fi fascinant. Cu ajutorul tricicletei el se transpune într-o lume imaginară presărată cu situații neprevăzute. Cel mai probabil vei observa cum va accelera din când în când, cum va vorbi de unul singur cu un companion imaginar sau cum va spune ”voom, voom” ori de câte ori va crește viteza.
Dacă aceste argumente te-au convins, însă îți faci griji în privința siguranței micuțului tău, trebuie să șii că tricicleta este foarte sigură. Este aproape imposibil ca el să cadă și să se rănească pentru că este foarte stabilă și nu poate rula cu viteze prea mari, care ar putea deveni periculoase pentru copil.
Copilul tău merge pe tricicletă? Unde mergeți de obicei cu ea?
Sursa foto: Shutterstock

Comments

comments