Esti aici
Femeia.ro > Familie > Copii > Intoleranta la lactoza, o afectiune raspandita

Intoleranta la lactoza, o afectiune raspandita

Prin urmare, lactoza nedigerată rămâne în intestin, producând probleme gastrointestinale. Este o afecțiune destul de frecventă, iar cauzele care determină producția insuficientă de lactază nu sunt cunoscute.

7 lucruri despre intoleranța la lactoză

  • Sunt rare situațiile în care bebelușul se naște cu intoleranță la lactoză (în acest caz, ambii părinți ar trebui să-i transmită copilului genele intoleranței la lactoză).
  • Bebelușii născuți prematur pot să aibă o intoleranță la lactoză temporară, deoarece nivelul normal de lactază crește doar la finalul ultimului trimestru de sarcină.
  • În cazul în care copilul tău a avut un episod de diaree severă, este posibil ca organismul lui să aibă probleme cu producererea lactazei și poate să aibă temporar, o săptămână sau două, semnele unei intoleranțe la lactoză.
  • Unele medicamente pot cauza o producție scăzută de lactază, ducând la intoleranță la lactoză temporară.
  • Copilașul cu intoleranță la lactoză are diaree, crampe abdominale, este balonat sau are gaze timp de 30 de minute – două ore după ce a fost alăptat sau a consumat lactate.
  • Unii dintre ei pot suporta să consume alimente care conțin o cantitate mică de lactoză, alții nici nu se pot atinge de ele.
  • Chiar dacă simptomele sunt asemănătoare (diaree, dureri abdominale), nu confunda această intoleranță alimentară cu alergia la lapte! Alergia reprezintă un răspuns al sistemului imunitar, în timp ce intoleranța la lactoză este o afecțiune digestivă. În cazul în care copilul are o erupție uscată și mâncărimi, dacă are mâncărimi și se umflă la nivelul feței, al gurii și al buzelor și are simptome precum lăcrimare, îi curge nasul sau are urticarie de fiecare dată când consumă lactate, poate fi alergic la una dintre proteinele din lapte.

Editor: Adina Gruia, Foto: www.pixabay.com

Comments

comments