Esti aici
Femeia.ro > Familie > Copii > Învățăm culorile prin joc! Peștele colorat

Învățăm culorile prin joc! Peștele colorat

Ajută-ți copilul să învețe culorile printr-o activitate amuzantă, în care el va trebui să prindă pești colorați.

Decupează doi pești din hârtie de diferite culori. Folosește roșu, portocaliu, galben, albastru, verde, mov, maro și negru. Arată-i copilului câte un pește din fiecare culoare. Numește fiecare culoare în timp ce pui peștele, la întâmplare, pe masă sau pe jos, în fața copilului.
Spune-i că vă prefaceți că peștii sunt în apă și că voi îi pescuiți. Încurajează copilul să pescuiască peștele roșu. Laudă-l dacă a reușit. Dacă nu știe care este culoarea roșie, arată-i peștele corect. Continuați până când au fost denumite toate culorile și a fost găsit peștele colorat corespunzător.
Când copilul este sigur pe culori, pune câte doi pești din fiecare culoare pe masă sau pe jos. Denumește o culoare și roagă-l pe copil să găsească pești de această culoare.

Pentru ca activitatea să fie mai atractivă, prinde o agrafă de aripioara fiecărui pește. Leagă un mic magnet de o sfoară și arată-i copilului cum să pescuiască peștii cu magnetul. Dar, atenție: folosind această metodă, este posibil ca cel mic să fie mai interesat de prinderea unui pește, decât de îndeplinirea cerinței (prinderea unui pește de o anumită culoare)!
Când copilul cunoaște culorile și este familiarizat cu jocul, poți introduce un element matematic. Spune-i copilului să prindă un anumit număr de pești și să-ți spună câți pești au rămas.

Învățăm culorile prin joc este o activitate care dezvoltă, în principal, abilitatea de a recunoaște culorile, dar și:

  • îndeplinirea sarcinilor pe care le primește
  • coordonarea ochi-mână
  • atenția și concentrarea
  • independența și încrederea în sine. Pe măsură ce învață culorile, ușurința de a le identifica, de a asculta și îndeplini cerințele pe care le formulezi, vor spori încrederea copilului în sine, iar el va fi dornic să facă și alte activitați, chiar mai dificile.

Sursă activitate: „Ghid practic pentru creșterea copilului până la 5 ani”, Autor: June R. Oberlander, Adaptare: Adina Gruia, Foto: 123RF

Comments

comments