Esti aici
Femeia.ro > Familie > Copii > Jucarii pentru copii de 3 ani

Jucarii pentru copii de 3 ani

Jucariile creative pentru copii sunt cea mai eficienta metoda de invatare pentru ca stimuleaza in special imaginatia copilului.

Iata cateva jucarii potrivite pentru aceasta varsta.

8 idei de jucarii pentru copilul de 3 ani

Set de joaca

Alege un set care contine personaje: o familie, de exemplu, fermieri si animale carora copilul le va da viata in timpul jocului. Va fi si mai distractiv daca te vei aseza langa el si te vei alatura jocului.

Kit de arta

Exista kituri adaptate varstei de 3 ani care contin creioane, markere, acuarele, foarfece si hartie. Pentru mai multa distractie, include in kit si cateva reviste sau ziare vechi pe care copilul le poate decupa si lipi pentru a spori valoarea capodoperei lui. TIPS: poti chiar tu sa improvizezei un astfel de kit, avand grija sa alegi ustensile cu care micutul tau nu se poate rani.

Jocuri de constructii

Poate ca pe tine nu te impresioneaza un bloc-turn, dar pentru micutul tau poate fi un castel formidabil. Jocurile de constructii cu piese din lemn, un lego sau cuburile il vor captiva pe micul constructor.

Carti

Niciodata un copil nu are prea multe carti. Ele sunt un fel de bilet de avion spre locuri indepartate. La 3 ani, copiii urmaresc o naratiune si apreciaza povestioarele bune.

Kitul medicului

Lasa-l sa-ti arate ce se intampla in cabinetul medicului si cum isi foloseste acesta ustensilele. O sa comporte ca un adevarat profesionist. Cauta un kit care contine termometru, stetoscop, tester pentru reflex, seringa fals, si chiar o pompa de presiune arterială. Voluntar ca un pacient si vei face joaca si mai placuta.

Puzzle

Puzzle-ul perfectioneaza aptitudinea de a rezolva probleme si dezvolta gandirea abstracta. Puzzle-uri simple cu piese usor de manevrat, cu imagini de animale, masini sau personajul preferat al copilului tau il vor face fericit si va avea un inegalabil sentiment de reusita atunci cand va descoperi cum se potrivesc piesele.

Set cu haine pentru papusi

La aceasta varsta, un copil este interesat sa se imbrace si sa se dezbrace. De multe ori nu te lasa sa-l ajuti si se mai ajunge la incurcaturi cu maneca luata gresit, bluzita pe dos, dar, cu rabdare, totul se rezolva. O papusa cu mai multe tinute, ajuta nazdravanul sa-si perfectioneze abilitatile motorii fine si, cine stie, sa-si dezvolte preferinta pentru un anumit stil.

Loc de joaca

Imagineaza-ti bucuria copilului atunci cand descopera ca are un tobogan sau un leagan in propria lui curte. El se va bucura de aceste jucarii o lungă perioada de timp. In plus, isi va petrece timpul in aer liber, departe de televizor.

Comments

comments

Lasă un răspuns