Esti aici
Femeia.ro > Familie > Copii > Jucarii potrivite pentru 0 – 12 luni

Jucarii potrivite pentru 0 – 12 luni

De acum incolo, copilul iti „comunica” ce-i place. Are deja jucarii pe care le studiaza cu interes si jucarii pe care le ignora cu incapatanare. Mai nou, au aparut ceea ce psihologii numesc „centre de activitate”, foarte indragite de micuti. Ce sunt acestea? Cu siguranta le-ai vazut prin magazine: este vorba de o „paturica” viu colorata, deasupra careia se afla tot felul de minunatii miscatoare, cantatoare, interesante, alaturi de jucarii detasabile, „umblatoare”.

6-12 luni

Copilul a inceput sa se miste mai mult, sta in sezut si vede lumea dintr-un alt unghi. Totul devine nou, lucrurile capata contururi mai clare, pot fi atinse si studiate mai usor, pentru ca dexteritatea mainilor creste. Dupa 9 luni, „paseste” tinut de tine si poate explora fiecare coltisor al casei. Nu te supara daca nu mai ai in jur ordinea de altadata, castigul este mult mai mare.

Micutul tau „demolator” are nevoie sa vada, sa pipaie si sa cerceteze, sa miste din loc tot ce-i sta in cale, sa scotoceasca, sa duca la gura ce-i cade in mana. Jucariile potrivite sunt acum cele de cauciuc, de materiale textile nonalergice, de material plastic viu colorat si in forme atragatoare. In plus, jucariile umplute cu gel nu trebuie sa lipseasca din arsenalul de lupta impotriva „terorismului” dentar. Ele vor calma durerile de gingii si vor face mai usor de suportat aceasta perioada.

In afara lucrurilor legate de dezvoltarea fizica si psihica intr-o anumita etapa, intervin o multime de alti factori greu de anticipat.

0-3 luni

Iata o varsta pentru care nu e usor lucru sa cumperi o jucarie. Copilul tau nu are inca mobilitate, motiv pentru care cele mai bune jucarii sunt cele de agatat deasupra patului, in culori si forme variate (mai indicate sunt cele care se misca antrenate de un mecanism). Multe dintre acestea "canta" melodii linistitoare si te pot inlocui cu succes la ora de culcare. De asemenea, exista o gama de jucarii usoare, pe care bebelusul le poate prinde in manuta ca sa le cerceteze – "gustandu-le" – pe toate fetele. Jucariile care suna ori canta cand sunt atinse sau miscate fac deliciul printisorului.

Comments

comments

Lasă un răspuns