Esti aici
Femeia.ro > Familie > Copii > Jucăriile, un element esențial in educarea copiilor noștri

Jucăriile, un element esențial in educarea copiilor noștri

Misiunea părinţilor este de a crea o atmosferă familială caldă şi condiţii de joacă interesante pentru copii. Orice părinte îşi iubeşte şi îşi îngrijeşte copiii, iar cel mai minunat sentiment din univers, este acela de a oferi copilului bucurie, distracţie şi veselie.

Jucăriile pentru copii, cu siguranţă sunt primii prieteni, aşa că, oferă-le copiilor tăi cadouri pentru copii. Jucăriile şi jocurile pentru copii, nu sunt doar un cadou, ci jucării educative, care aduc copilului fericire şi zâmbete pline de bucurie, momente de neuitat, sentimente noi şi emoţii pozitive. Cu aceste jucării pentru copii, ei îşi pot dezvolta imaginaţia, dexteritatea şi gândirea.
O jucărie este un obiect destinat jocului. Dar nu uita, că jucăria serveşte pentru educaţia mentală, morală, estetica şi fizică a copilului. Aceste jocuri pentru copii, pot ajuta un copil să cunoască lumea din jurul lui.
Sarcina principală a părinţilor nu este numai de a le oferi îngrijirea necesară şi condiţiile de dezvoltare, ci şi de a le diversifica timpul şi de a-i ajuta să obţină abilităţile şi cunoştinţele necesare pentru maturitate.
Aceste jucării pentru copii sunt necesare fiecărui copil, deoarece prin intermediul jocurilor educative copilul învaţa lumea.
Dacă vrei ca micuţul tău să devină un geniu sau să fie o persoană bună, poţi cumpăra diverse jocuri pentru copii, jucării pentru copii, precum şi jocuri educative diferite.  

Ce avantaje oferă jucăriile

  • Dezvolta imaginaţia;
  • Încurajează activităţile creative;
  • Ajuta la imitarea scenelor din viaţa adultă;
  • Unesc copiii de aceeaşi vârstă, având astfel un impact pozitiv asupra dezvoltării sociale a copilului;
  • Jucăriile educative ajuta părinţii să predea copilul informaţii despre culori, litere, numere etc. Odată cu  primele jucării, copilul primeşte primele cunoştinţe despre lumea în care trăieşte;
  • Dezvolta abilitaţilor motorii fine.

În concluzie copiii au nevoie de jucării.

Ce jucării trebuie să cumperi pentru copii

Să presupunem că unui copil sub un an, îi sunt recomandate jucării pentru copii speciale pentru dezvoltarea auzului şi a văzului. După un an, când copilul face primii paşi, diferitele jucării pentru copii vor fi un ajutor nepreţuit.
Pentru un copil de la 1 la 3 ani îi sunt necesare jocuri pentru copii care dezvoltă alte simţuri. Sunt necesare piramide amuzante şi tot felul de cuburi,  aceştia conducând perfect la dezvoltarea abilitaţilor motorii şi la gândirea logică a copilului. Piramidele şi cuburile ajută la antrenarea gândirii logice a copilului şi introduc, de asemenea, concepte despre formă şi dimensiunea obiectelor. De la vârsta de doi ani copilul poate fi introdus în lumea  atât de minunată a unui puzzle.
Desigur, aceste jocuri pentru copii sau jucării educative, ar trebui să fie necomplicate, cu un număr mic de elemente şi o imagine suficient de mare şi de clară. Procesul de colectare a pieselor de puzzle, captează perfect atenţia, gândirea logică şi abilităţile motorii fine.
După trei ani, copilului i se pot oferi cadouri pentru copii, care oferă o variabilitate mult mai mare de utilizare. Extrem de utile sunt jocurile logice. Cadrele de inserţie sunt foarte eficiente, deşi forma lor este mai complexă.
Caracteristicile alegerii jucăriilor educaţionale pentru copiii între 5 şi 7 ani, sunt dictate de necesitatea pregătirii cât mai eficiente a copilului pentru şcoală. 
Intelectul copilului începe să se formeze la vârsta de 5-6 ani cu ajutorul tuturor acestor jucării care au fost utilizate de-a lungul timpului, şi anume, sunătoare, tambururi, instrumente muzicale de jucării, cuburi, mozaicuri, maşinuţe, păpuşi şi multe altele.
Toate acestea pot dezvolta copiilor  gândirea logică, gândirea abstractă şi capacitatea de a se corela cu lumea înconjurătoare, pot învăţa să numere, să citească, să scrie şi să deseneze.
Pe lângă maşinuţe şi păpuşi, copilul trebuie să aibă jucării pentru mers, relaxare, scăldat, joacă pe apă şi în nisip. În plus, indiferent de sex, fiecare copil ar trebui să aibă kituri întregi pentru jocuri.
Sursa foto: https://pixabay.com
Sursa Digital workforce

Comments

comments