Esti aici
Femeia.ro > Familie > Copii > Jurnalul sentimentelor copilului. Cum realizezi un jurnal al starilor zilnice ale copilului tau

Jurnalul sentimentelor copilului. Cum realizezi un jurnal al starilor zilnice ale copilului tau

Materiale necesare

  • Creione și culori
  • Caiet pentru notițe
  • Mai multe fețe zâmbitoare (acele pictograme denumite „emoticons”) pentru a reda o gamă largă de sentimente. Acestea sunt opționale – copilul le poate desena chiar el.

Cum realizezi și cum se utilizează jurnalul sentimentelor copilului

În fiecare dimineață, poate după micul dejun, roagă-l pe copilul tău să lipească/ să deseneze pe o filă o faţă care descrie cel mai bine felul în care se simte în acel moment.
Roagă-l să-şi noteze dedesubt data şi ora şi să descrie sau să deseneze ceea ce simte.
Acţiunea se poate repeta în momentul în care vine de la şcoală, înainte sau după cină, înainte de culcare sau după momente neobișnuite care se petrec în acea zi. Este important să fie mai multe însemnări în aceeaşi zi pentru a vedea felul în care au fluctuat sentimentele lui de-a lungul zilei.
Faceţi o analiză săptămânală. Discutaţi despre cum au fost zilele lui, din punct de vedere emoţional. Vorbiţi despre diferenţele de la începutul zilei faţă de sfârşitul ei sau despre sentimente care par să fie legate de o anumită persoană.

Consultând jurnalul sentimentelor copilului, ajută-l să identifice care a fost sentimentul predominant al săptămânii, precum și momentele neobișnuite, notabile. Acestea reprezintă o excelentă oportunitate de a discuta despre cum se pot controla situaţiile care cauzează schimbări emoționale. Cu cât copilul va recunoaşte mai bine aceste schimbări de stare, le va analiza (atât stările, cât și factorii lor declanşatori), cu atât le va putea verbaliza și, ulterior, rezolva mai uşor.
Cum ți se pare ideea acestui jurnal al sentimentelor copilului? Este utilă? Ce zici, vei realiza unul împreună cu micuțul tău? 
Foto: www.pixabay.com Sursă: www.familyeducation.com Editor: Adina Gruia

Comments

comments