
Un concediu cu bebe la mare pare să implice mai multă muncă decât relaxare, dar te asigurăm că, dacă ții cont de câteva aspecte esențiale, vei avea parte de o vacanța în adevăratul sens al cuvântului.
Soarele, apa de mare și nisipul compun tabloul perfect al relaxării totale, însă aceste trei elemente se pot transforma și în adevărați dușmani, dacă nu ne luăm măsuri de precauție. Dacă vrei să ai parte de un sejur în care să-ți încarci bateriile cu adevărat, ține cont de aceste sfaturi:
- Esențialul pentru bebe atât acasă, cât mai ales când e la mare
Pentru un sejur la mare vei avea nevoie de mai multe scutece decât în mod normal, deoarece se murdărește repede și trebuie schimbat ori de câte ori se udă, indiferent dacă te joci cu el la malul apei sau se bălăcește într-o piscină gonflabilă pe plajă.
Mai mult decât atât, în astfel de condiții are nevoie de scutece care să-i asigure protecție crescută și confort sporit, așa că asigură-te că ai în bagaj mai multe pachete, deoarece în stațiuni s-ar putea să nu găsești produsele pe care obișnuiești să le folosești de obicei.
- Protecția solară, esențială și pentru tine şi pentru bebe
Pielea bebelușului este foarte sensibilă, așa că trebuie protejată cu loțiuni solare cu un factor de protecție de cel puțin 30. De preferat este să alegi o loțiune solară pentru copii cu SPF de 50, care să-i asigure o protecție sporită împotriva soarelui. Nu uita de pălăriuță și nu îl lăsa să stea prea mult în bătaia soarelui – o umbrelă de plajă se va dovedi foarte utilă în acest caz.
Este de preferat să alegi o loțiune solară dermatocosmetică pentru copii, poate una chiar recomandată de dermatolog și să nu folosești pe pielea copilului același produs ca și pentru tine. După ce ați mers la plajă și îi faci băiță copilului, aplică o cremă sau un ulei pe pielea lui, deoarece soarele și briza o pot usca.
- Ochelarii de soare pentru copii nu sunt doar un moft
În cazul în care copilul tău este deja mărișor, nu omite ochelarii de soare. Atenție, asta nu înseamnă că poți cumpăra orice fel de ochelari, de la tarabele de pe plajă, de exemplu. Alege ochelari de soare polarizați care să blocheze în proporție de 100% radiațiile UV.
Deși mulți părinți tratează ochelarii de soare ca pe un moft, ei au un rol foarte important când vine vorba despre sănătatea oculară a copilului. În plus, efectul razelor solare asupra ochilor nu se vede imediat, ci în timp, așa că nu trebuie să privești ochelarii de soare pentru copii ca pe un simplu accesoriu.
- Nu experimenta cu alimente noi în vacanță
Pentru noi, părinții, vacanța vine la pachet și cu noi experiențe culinare, dar cu cei mici este bine să fim precauți. Nu îi oferi copilului sub 3 ani alimente pe care nu le-a mai mâncat înainte, deoarece există posibilitatea să dezvolte o reacție alergică și întreaga vacanță să devină un adevărat calvar pentru toată familia. Asigură-te că ai la tine o rezervă suficient de mare de alimente cu care este obișnuit – sucuri, piureuri etc. – mai ales dacă pleci în străinătate și nu poți găsi aceleași produse ca în țară.
Sunt doar patru sfaturi cât se poate de simple, dar te vor ajuta mai mult decât crezi în vacanța cu prichindelul tău!
Sursa foto: Shutterstock