Esti aici
Femeia.ro > Familie > Copii > Lăptic sau somn – cum e mai bine pentru bebe?

Lăptic sau somn – cum e mai bine pentru bebe?

E vremea mesei, dar piticul tău doare neîntors. Ți-e milă să-l trezești, dar te întrebi dacă nu cumva e mai bine pentru bebe să nu sară peste ora de masă?

 
Nou născuţii trebuie să fie hrăniţi frecvent – de cel puţin 8-10 ori în decurs de 24 de ore. Prematurii şi cei care au greutatea sub 2,75 kg vor avea nevoie chiar de mai multe mese. De asemenea, micuţii care nu iau în greutate cât ar trebui pentru vârsta lor vor fi treziţi pentru a fi alăptaţi mai des.
Primele ore din viata bebelusului. Inspectia neonatologului
Nou născutul doarme mult (asta, crede-mă nu va dura mult timp) pentru că, la această vârstă, una din funcţiile somnului este dezvoltarea creierului. În timp ce doarme, organismul lui îşi vede silitor de treabă, secretând hormonii de creştere. Aşa că e mai bine pentru bebe să-l trezeşti din somn şi să-i dai lăptic – în general, se cuvine ca micuţii să primească o masă la fiecare 3-4 ore.
Un sugar sănătos nu ar trebui să facă o pauză mai mare de patru ore între alăptări. De asemenea, este important să te asiguri că suge suficient. Dacă puiul tău nu prinde corect sfârcul cu guriţa, e posibil ca el să nu primească o cantitate suficentă de lapte, chiar dacă îl hrăneşti frecvent.
Analizele bebelusului in primele zile de viata
Stai liniştită – de cele mai multe ori, bebeluşul se va trezi singur când îi va fi foame pentru că el știe singur ce e mai bine pentru bebe!

Comments

comments

Lasă un răspuns