Esti aici
Femeia.ro > Familie > Copii > Legume si culoare – ce beneficii au legumele in functie de culoarea lor

Legume si culoare – ce beneficii au legumele in functie de culoarea lor

Culoare: roşu
Legume: roşii, ceapă roşie, ridichi, sfeclă roşie
Beneficii: legumele roşii conţin licopen, care scade riscul de a face anumite tipuri de cancer şi protejează împotriva bolilor de inimă.

Culoare: verde
Legume: broccoli, spanac, ştevie, salată, gulii, castraveţi, fasole verde, ardei gras, dovlecei.
Beneficii: conţin luteină, care protejează vederea şi, totodată, protejează împotriva degenerescenţei maculare, o boală de vedere gravă.

Culoare: galben/ portocaliu
Legume: cartofi, morcovi, dovleac, ardei gras galben, roşii galbene, porumb.
Beneficii: Legumele de această culoare conţin betacaroten, care creşte imunitatea.

Culoare: albastru/ mov
Legume: vinete, varză roşie
Beneficii: Conţin antocianină, un puternic anticancerigen.
 
Foto: Guliver/ Thinkstock
Sursa informatii: revista MAMI/ aprilie 2014
 

Comments

comments