Esti aici
Femeia.ro > Familie > Copii > Mami, cere-ti scuze cand gresesti! Chiar si fata de copil!

Mami, cere-ti scuze cand gresesti! Chiar si fata de copil!

Există însă un lucru care poate să pară dificil multor părinți: pentru ca puiul tău să învețe să-și ceară scuze, să recunoască când greșește, trebuie să te vadă pe tine făcând aceste lucruri – în relația cu alți oameni, dar și cu el. Mulți părinți consideră că, recunoscând în fața copilului că s-au înșelat, îi vor submina încrederea  în ei. Ei cred că spunându-i „îmi pare rău, am greșit”, acesta va realiza că părinții lui nu sunt perfecți (dar cine este perfect și, mai ales, cine ar vrea să-și asume povara perfecțiunii?)

Dar e doar o chestiune de timp până când copilul tău își va da seama că nu ești perfectă și ca poți să greșești și tu. Prin urmare, lasă-l să înțeleagă că și tu ești om și că mai greșești din când în când. Cere-ți scuze, inclusiv față de el când este cazul, iar copilul va înțelege că a-ți cere scuze nu este un gest depreciativ și că nu este o rușine să facă asta.

Copiii trebuie să deprindă acest obicei și să-și ceară scuze ori de câte ori își dau seama că au rănit, jignit sau supărat pe cineva. Și învață să-și ceară scuze mai ales de la tine! Este una dintre lecțiile prețioase ale celor 7 ani de acasă!
Sursă: Guliver/ Thinkstock
Adaptare realizată de Adina Gruia, după un material publicat pe FamilyEducation.com
 

Comments

comments