Esti aici
Femeia.ro > Familie > Copii > Masa de Paște: precauții în cazul copiilor care au sub un anișor

Masa de Paște: precauții în cazul copiilor care au sub un anișor

Chiar dacă masa de Paște este plină de bunătăți, nu îi da nimic nou de păpat puiului tău tocmai acum, fiindcă nu știi cum va reacționa organismul său, iar ultimul lucru de care ai nevoie în aceste zile este să te trezești că dezvoltă o alergie alimentară sau intoleranță.

Chiar dacă poftește și se întinde spre anumite preparate pe care voi le consumați la masă, e bine să nu cedezi tentației de a-i satisface pofta.
Ține departe de el drobul, carnea de oaie, sarmalele, salata de vinete, salata boeuf, maioneza, măruntaiele, produsele de cofetărie și afumăturile. În plus, fii foarte atentă la condițiile de păstrare – ține alimentele în frigider, la temperaturi nu mai mari de 4 grade Celsius. Și fii foarte strictă în privința igienei – spală riguros fructele și legumele!

Pănă la un an, doar gălbenuș

În ce privește oul, regula este următoarea: până la un an, nu-i da decât gălbenușul. Albușul are mare potențial alergen (poate provoca alergii). Odată ce s-a obișnuit să mănânce carne, poți începe să alternezi carnea cu oul: cam patru zile pe săptămână îi adaugi în supă sau piure carne, iar două zile îi amesteci în piure gălbenuș. Această recomandare nu este foarte strictă, în sensul că poți prepara hrană cu ou și carne în aceeași zi. Important este să nu depășești cantitățile indicate: la început, un sfert de gălbenuș (bine fiert), apoi o jumătate la 2-3 zile. După o perioadă de acomodare (o săptămână sau zece zile), se recomandă un gălbenuș întreg la 2-3 zile. Obișnuiește-te să pregătești oul răsfiert, nu moale, pentru a-l feri pe micuț de boli.
Atenție: chiar dacă pe masa de Paște se regăsesc preparate tradiționale din miel, nu uita un lucru foarte important: puiul tău poate primi carnea de miel doar după ce a împlinit trei ani!
Sursă; revista MAMI; aprilie 2015, Foto: 123RF

Comments

comments