Esti aici
Femeia.ro > Familie > Copii > Meniul de Paște la control! Carnea de miel la copii

Meniul de Paște la control! Carnea de miel la copii

Fierul din carnea de miel o recomandă în dieta copiilor, însă, deoarece stomacul o digeră greu, trebuie să fii prudentă.

Nutriționiștii sunt rezervați în a recomanda carne de miel copiilor de la vârste foarte fragede, dar sunt de acord că o poți introduce în meniu după vârsta de trei ani. Motivul? Fierul pe care acest tip de carne (pe lângă cel de vită) îl furnizează copiilor se asimilează foarte repede.

E de menționat că un consum prea mare de carne de miel pune presiune asupra rinichilor imaturi ai copilului, din cauza purinelor. Ca atare, se recomandă cantități mici, oferite la masă cu o porție de legume.
O regulă esențială pe care s-o ai în vedere când vrei să introduci în dieta copilului această carne este să cumperi miel care a avut minim nouă kilograme, întrucât carnea va fi mai puțin indigestă. Mieii mici au carnea bogată în purine, cristale de acid uric ce se depun pe articulații, îngreunând digestia. Este important să nu cumperi carne de miel decât de la măcelării sau de la supermarketuri, asigurându-te întotdeauna că are avizul sanitar-veterinar. Dacă este lipicioasă, carnea nu este bună!
Dintre toate părțile, pulpa din spate este cea mai slabă, moale și gustoasă (e cea mai potrivită alegere), pe când pieptul este mai gras, iar coastele sunt pline de calorii.
Modul ideal de gătire a cărnii de miel se rezumă la fierbe și coacere la temperatură scăzută. Sunt evitate grătarul, prăjirea și coacerea la temperaturi înalte. Carnea trebuie gătită foarte bine, pentru a se distruge paraziții (Trichinella spiralis și Toxoplasma gondii).

Nici garnitura nu trebuie pusă la întâmplare (în niciun caz nu se asociază cu cartofi prăjiți). O variantă sănătoasă ar fi salata verde asezonată cu ulei de măsline ori doar cu lămâie, dar și andivele, dacă micuțul le agreează. Pentru a convinge copilul să accepte carnea de miel, poți s-o combini cu piureul de legume preferat de el.
Sursă: revista MAMI, aprilie 2015, Foto: 123RF
 

Comments

comments