Esti aici
Femeia.ro > Familie > Copii > Mesaj de 1 Iunie: "Daca pastrezi copilaria mereu cu tine, nu vei imbatrani niciodata." (Tom Stoppard)

Mesaj de 1 Iunie: "Daca pastrezi copilaria mereu cu tine, nu vei imbatrani niciodata." (Tom Stoppard)

O mamă este responsabilă. O mamă este ocrotitoare. Își iubește puiul, s-ar sacrifica pentru el și vrea tot binele din lume pentru el. Doar este mamă, nu-i așa? Și totuși, și tu, mamă, ai fost odată copil. Și tu ai descoperit lumea ca și el, și tu te jucai, plângeai, făceai boroboațe. Și tu te îmbolnăveai, iar mama ta te veghea și urmărea cu îngrijorare termometrul. Acum, de 1 Iunie, amintește-ți puțin de acele vremuri minunate, amintește-ți de copilul care ai fost odinioară și-ți vei înțelege mai bine propriul copil.

Încearcă să vezi această perioadă și prin ochii copilului tău, nu doar prin cei ai adultului responsabil. Crescând și maturizându-te, ai pierdut multe din minunile copilăriei. De 1 Iunie, este momentul să ți le reamintești, iar pentru asta ai privilegiul să ai un învățător unic: copilul tău.
Învață alături de el să te bucuri de micile bucurii de zi cu zi, să râzi din suflet, să (re)descoperi lucrurile care te înconjoară – pentru care nu ai ochi deoarece ești prinsă în vârtejul treburilor zilnice -, învață să te joci. De 1 Iunie, învață să fii din nou copil.

„Copilăria – o imensă nevoie de mirare” (Victor Hugo)
„Copilăria a fost minunată pentru ca orice era o minune. Nu era doar o lume plină de miracole, ci o lume miraculoasă.” (G.K. Chesterton)
„Daca păstrezi copilăria mereu cu tine, nu vei îmbătrâni niciodată.” (Tom Stoppard)
„Un copil poate oricând să-l învețe pe un adult trei lucruri: cum să fie mulțumit fără motiv, cum să nu stea locului niciodată și cum să ceară cu insistență ceea ce își dorește” (Paulo Coelho)
„Copiii cred în Moș Crăciun; adulții cred în copilărie.”(Cate Kennedy)

De 1 Iunie: „Când nu mai ești copil, ai murit demult”, spunea Constantin Brâncuși. Prin urmare, urăm un călduros LA MULȚI ANI tuturor copiilor și adulților care nu au uitat de copilul din ei!
Foto: Guliver/ Thinkstock

Comments

comments