Esti aici
Femeia.ro > Familie > Copii > Micul Print vine pe marile ecrane

Micul Print vine pe marile ecrane

Eroina povestirii este Fetiţa (Mackenzie Foy), pe care mama sa (interpretată de Rachel McAdams) o învaţă cum să se poarte în lumea adulţilor. În acest proces intervine un vecin cumsecade, dar cam excentric, Aviatorul (interpretat de Jeff Bridges).
Acesta îi prezintă micii sale prietene o lume extraordinară, în care totul este posibil. Este lumea pe care i-a prezentat-o, la rândul său, Micul Prinţ (Riley Osborne). Aici începe călătoria magică şi emoţionantă a Fetiţei în universul Micului prinţ. Prin intermediul cărţii Aviatorului şi a desenelor acestuia, Fetiţa (Mackenzie Foy) află povestea Aviatorului, care s-a prăbuşit mai demult în deşert, unde s-a întâlnit cu Micul prinţ, un băieţel enigmatic de pe o planetă îndepărtată. Fetiţa îşi redescoperă copilăria şi învaţă că cel mai important lucru este să ai prieteni şi să înţelegi esenţialul vieţii prin prisma inimii; căci esenţialul nu poate fi văzut cu ochiul liber, ci poate fi cunoscut cu adevărat doar prin prisma sufletului.

Lumea Fetiţei şi a mamei sale este creată într-un stil foarte „matur” de animaţie computerizată (CG), folosit ca fundal pentru povestea clasică Micul Prinţ, în timp ce acesta este realizat cu ajutorul unei tehnici de animaţie „copilăroase”, cu stop-cadru (stop-motion), care intenţionează să redea imaginaţia şi felul Fetiţei de a privi viaţa.
Micul Print vine pe marile ecrane #1 Micul Print vine pe marile ecrane #2 Micul Print vine pe marile ecrane #4
Regia primei adaptări animate a legendarei capodopere a lui Antoine de Saint-Exupéry îi aparține lui Mark Osborne, regizorul Kung Fu Panda. El îşi aminteşte ziua când a auzit despre acest proiect din gura impresarului său. “În anul 2009, impresarul meu m-a întrebat dacă citisem cartea, pentru că doi producători francezi vroiau să facă un mare film de animaţie după ea,” povesteşte Osborne. “Cunoşteam foarte bine povestirea aşa că primul meu impuls a fost să spun nu. Consideram că era imposibil să faci o adaptare clasică a povestirii. Dar apoi m-am mai gândit şi mi-am dat seama că materialul era prea bun ca să spun nu.” Regizorul afirmă că a abordat filmul ca pe o ghicitoare care trebuia dezlegată. “Marea întrebare era cum să reuşim o experienţă cinematică măcar la acelaşi nivel emoţional cu experienţa pe care ţi-o dădea lectura cărţii?
În proiect au fost cooptați actori consacrați: Jeff Bridges (Aviatorul), Rachel McAdams (Mama), Marion Cotillard (Trandafirul), James Franco (Vulpea), Albert Brooks (Negustorul), Mackenzie Foy (Fetiţa), Benicio Del Toro (Şarpele), Ricky Gervais (Vanitosul), Paul Giamatti (Profesorul), Bud Cort (Regele) şi Riley Osborne (Micul prinţ).
Micul Prinț 3D va rula în cinematografele din toată țara începând cu data de 4 decembrie 2015 și va fi atât în varianta dublată, cât și în cea subtitrată.

Urmărește trailerul dublat în limba română al animației Micul Prinț 3D

Foto: InterComFilm
Editor: Adina Gruia

Comments

comments