Esti aici
Femeia.ro > Familie > Copii > Moduri în care să ajuți școala copilului tău

Moduri în care să ajuți școala copilului tău

Copilul tău va termina școala în scurt timp și, în calitate de părinte, simți că nu ai făcut nimic anul acesta ca să ajuți instituția de învățământ la care învață prichindelul tău? Atunci, ar fi bine să profiți cât mai repede de ultimele zile de școală și să te implici. În ce fel? Îți spunem noi cum ai putea să ajuți școala copilului tău.

Donează

Cel mai simplu ar fi să donezi o sumă de bani. Însă, dacă vrei să te simți cu adevărat implicat sau implicată în „viața” școlii copilului tău nu dona bani, ci alege să cumperi niște obiecte. Instituțiile de învățământ au oricând nevoie de computere, cărți, caiete, hârtie și rechizite școlare pentru copiii fără posibilități. Înainte să donezi niște obiecte pentru școala copilului tău, cel mai bine ar fi să vorbești cu învățătoarea/diriginta clasei și cu directorul instituției educaționale. Explică-le intenția ta și roagă-i să-ți ofere o listă cu obiectele de care au nevoie pe finalul anului școlar. Cu siguranță că reprezentații școlii vor aprecia gestul tău și îți vor întocmi, foarte rapid, o listă cu obiectele pe care să le cumperi.
În cazul în care ai acasă și niște cărți pe care vrei să le donezi școlii, ia legătura cu bibliotecarul, transmite-i titlurile scrierilor, iar el sau ea o să-ți comunice dacă poate ori nu să le primească.

Fă voluntariat

O școală nu are nevoie doar de obiecte, ci și de oameni, care să se implice în activitățile organizate de instituția educațională. Adică, de voluntari. Prin urmare, oferă-ți disponibilitatea de a face voluntariat nu doar acum, pe finalul anului școlar, ci și în viitor. Dacă deții un autoturism, spune-le reprezentanților școlii că nu ai nicio problemă să-l pui la dispoziția instituției și să faci pe șoferul, când timpul îți va permite. Subliniază-le reprezentanților școlii că vei suporta, integral, costurile cu combustibilul mașinii tale pentru deplasările în interesul școlii.

Pune-ți jobul la bătaie

Ai un loc de muncă interesant, iar compania pentru care lucrezi ar putea reprezenta un „laborator educațional” pentru copii? Dacă așa stau lucrurile, vorbește cu învățătoarea sau cu diriginta copilul tău și propune-i să vă facă o vizită, cu clasa, într-una dintre zilele din săptămânile rămase până la finalul anului școala. Dacă învățătoarea sau diriginta acceptă propunerea ta, iar angajatorul pentru care lucrezi nu are nimic împotrivă să vină 25 de copii în vizită, totul este perfect!
sursa Digital Work Force

Comments

comments