Esti aici
Femeia.ro > Familie > Copii > Muzica clasica in scoli. Un program pentru diminuarea abandonului scolar

Muzica clasica in scoli. Un program pentru diminuarea abandonului scolar

Un studiu realizat anul trecut de către Uniunea Europeană plasează România pe locul al treilea în ceea ce priveşte rata de abandon şcolar, cu un procentaj de 18,1 %.
În acest context, Fonetic Quintet și-a propus familiarizarea copiilor cu muzica clasică, în special, a elevilor din sectorul 5. Muzica clasică este instrumentul prin care membrii Fonetic Quintet speră să atingă obiectivul principal al proiectului „Spune DA muzicii clasice!” (pe care îl desfășoară cu susținerea Arcub) şi anume, să contribuie la diminuarea abandonului şcolar în această zonă defavorizată a Capitalei. Aici, condiţiile precare de viaţă şi lipsa de şcolariazare a părinţilor diminuează șansele de finalizare a studiilor pentru numeroși copii.
Fonetic Quintet doreşte să traseze noi direcţii în dezvoltarea educaţiei elevilor din clasele primare, oferindu-le drept alternativă, în ceea ce priveşte alegerea unei careriere, studierea muzicii clasice. Până în prezent, membrii cvintetului, în colaborare cu Oana Șerban, au prezentat povestea “Petrică și lupul” în fața a peste 500 de copii, din cele 7 școli din sectorul 5, înscrise în programul “Spune DA muzicii clasice!”. După orele neconvenționale de muzică susținute, aceștia au avut marea bucurie să constate că, deși copiii nu sunt considerați a fi cei mai mari fani ai acestui tip de muzică, ei au fost foarte încântați de ineditele lecții. Până la jumătatea lunii noiembrie Fonetique Quintet va vizita și restul școlilor din același sector, înscrise în program.
Ca să te convingi, iată, în continuare, câteva imagini de la orele de muzică desfășurate în cadrul programului.
Muzica clasica in scoli. Un program pentru diminuarea abandonului scolarMuzica clasica in scoli. Un program pentru diminuarea abandonului scolarMuzica clasica in scoli. Un program pentru diminuarea abandonului scolarMuzica clasica in scoli. Un program pentru diminuarea abandonului scolarMuzica clasica in scoli. Un program pentru diminuarea abandonului scolar
Muzica clasică este benefică pentru dezvoltarea copilului
Există numeroase studii care evidențiază beneficiile muzicii clasice asupra dezvoltării copiilor. Expunerea constantă a acestora la muzica clasică îi ajută la stimularea concentrării și a atenției, oferindu-le, pe termen lung, deschidere către noi orizonturi și cultivarea gustului pentru rafinament. Mai mult, unii oameni de știință sunt de părere că muzica clasică stimulează crearea de noi conexiuni neuronale în creierul copiilor (și chiar că are efecte pozitive pentru bebeluș și făt).
Fonetic Quintet în programul „Spune DA muzicii clasice!” (VIDEO)
Membrii Fonetic Quintet sunt tineri absolvenți ai Universității Naționale de Muzică din București care își desfășoară activitatea de artiști instrumentiști în Orchestra Națională Radio, Opera Națională Română , Orchestra Națională de Tineret și Filarmonica Pitești.

Comments

comments