Esti aici
Femeia.ro > Familie > Copii > Pofta de mancare la copilul de un an. De ce apetitul poate sa scada la aceasta varsta?

Pofta de mancare la copilul de un an. De ce apetitul poate sa scada la aceasta varsta?

Nu fi surprinsă dacă pofta de mâncare a copilului tău scade după ce a împlinit un anișor. Este normal ca micuții de această vârstă să înceapă să mănânce mai puțin (și chiar să devină mai mofturoși).

Fiind o mămică grijulie, acest lucru ți se pare ciudat, având în vedere cât de activ este copilul acum, dar ia în calcul și faptul că ritmul de creștere a puiului tău încetinește și nu mai are nevoie de atât de multă mâncare.
Ce poți, totuși, să faci:

  • Nu-l forța să golească farfuria și lasă-l să decidă el singur de câtă mâncare are nevoie.
  • Încearcă să nu-l presezi să mănânce mai mult decât poate (și nu transforma ora mesei într-un moment neplăcut pentru el, pe care să-l asocieze cu încercările tale de a-l forța să mănânce).
  • Servește-i porții potrivite vârstei lui.
  • Alimente care-i sporesc istetimea
  • Concentrează-ți eforturile în altă direcție, și anume calitatea mâncării. Nu transforma preocuparea pentru pofta de mâncare a copilului într-o obsesie, fii atentă mai degrabă la calitatea mâncării și la ce-i oferi să mănânce. Pune-i la dispoziție feluri sănătoase și asigură-te că alimentația lui este completă și echilibrată.
  • Dezvoltarea bebelusului: tabel cu greutatea si inaltimea pe luni
  • Rezistă tentației de a-i oferi/ a-l lăsa să consume snacks-uri sau dulciuri doar pentru că ți se pare că mănâncă prea puțin. Cât timp se simte bine, este vesel și activ, nu ai motive de îngrijorare, chiar dacă nu are poftă de mâncare așa cum ți-ai dori.

Mami, reține
Lipsa unei alimentații echilibrate, încercările de a-ți îndopa non-stop piticul pot să ducă la probleme de greutate, sănătate și la un regim alimentar general dezechilibrat. Înainte de a insista să mai ia o bucățică și încă o bucățică de mâncare, gândește-te dacă puiul tău nu este, de fapt, sătul.
Editor: Adina Gruia, Foto: Guliver/ Thinkstock

Comments

comments