Esti aici
Femeia.ro > Familie > Copii > Nu neglija sa-ti organizezi din timp perioada de dupa nastere!

Nu neglija sa-ti organizezi din timp perioada de dupa nastere!

Nopți nedormite, haos în casă, un bebe adorabil care depinde în totalitate de tine, nu mai înțelegi ce se petrece cu tine și cu viața ta… cam așa poate arăta perioada de după naștere, după ce te întorci acasă cu puiul tău. O planificare atentă înainte de naștere îți poate fi de mare ajutor în perioada imediat următoare acesteia.

Este normal ca, în timpul sarcinii, toate gândurile tale să se îndrepte către puiul care crește în burtica ta, la travaliu și la momentul în care îți vei cunoaște bebelușul. Totuși, acum, cât ai timp, nu ar strica să te gândești puțin și la perioada care vine după naștere și să organizezi lucrurile din timp pentru a-ți ușura viața de proaspătă mămică.

Asta înseamnă mai puțin stres, lucruri mai bine organizate și chiar timp să te mai odihnești și tu puțin (dacă te gândești din timp la persoanele care te pot ajuta în primele săptămâni cu bebe). Asigură-te că te vei putea baza pe partenerul tău și discută cu ele despre ce așteptări ai în perioada următoare de la el.

Majoritatea familiilor nu duc planurile mai departe de momentul nașterii, nu faceți și voi această greșeală! Un plan postpartum detaliat vă poate fi de mare ajutor. Acesta ar trebui să conțină atât numerele de telefon de care vei avea nevoie în perioada următoare (ginecolog, medic de familie, pediatru etc), dar și aspecte precum vizitele prietenilor, consultul pediatric, persoane care vă pot ajuta, chiar liste de meniuri zilnice etc.
Editor: Adina Gruia, Foto: www.pixabay.com

Comments

comments