Esti aici
Femeia.ro > Familie > Copii > Operatia de apendicita (apendicectomie). Sugestii pentru dieta copilului

Operatia de apendicita (apendicectomie). Sugestii pentru dieta copilului

Operația de apendicită. Sugestii pentru dieta copilului

După operația de apendicită se impune un regim alimentar în care se vor consuma alimente moi și ușor digerabile. Iată câteva recomandări.

Supă clară În primele ore după operația de apendicită, este posibil ca micuțul să nu dorească să mănânce nimic, dar consumul de cantități mici de alimente grăbește procesul de recuperare. Supele clare nu provoacă vărsături sau greață și chiar contribuie la creșterea apetitului. Acestea vor fi sorbite încet, cu pauze.

Iaurt Este un aliment moale, ușor digerabil, care conține proteine utile pentru accelerarea vindecării. La început vor fi suficiente doar câteva lingurițe cu iaurt, pentru a te asigura că organismul copilului este capabil să-l digere. Apoi, se va mări treptata cantitatea, dacă se constată că organismul nu-l respinge. Este indicat iaurtul fără zahăr, întrucât acesta este mai ușor de digerat decât cel dulce.

Dovlecel Pe lângă faptul că este un aliment ușor de digerat, contribuie la vindecarea rapidă a rănilor rezultate în urma intervenției chirurgicale. De asemenea, dovlecelul este o sursă de vitamina A și betacaroten, care grăbesc vindecarea. Bine gătit sau sub formă de piure, poate fi introdus în dieta la curt timp după operația de apendicită.
 
Sursă: revista MAMI/ august 2014
Foto: Guliver/ Thinkstock
 
 

Comments

comments