Esti aici
Femeia.ro > Familie > Copii > Oxiurii – mici dar răi

Oxiurii – mici dar răi

Primul test este unul foarte simplu. Se lipeşte în zona anusului, imediat la trezire, înainte de băiţă sau de a avea scaun, un „scotch” pe care se vor lipi ouăle de parazit, care apoi sunt văzute la microscop. Dacă prima probă nu este concludentă, poate fi repetată trei dimineţi la rând. 

Pot să apară complicaţii?

În general nu, dar există riscul ca, dacă micuţul se scarpină în timpul nopţii, să apară răni ce se pot suprainfecta. Asigură-te că puiul tău are unghiile bine tăiate pentru a nu se putea răni. În cazurile în care există un număr impresionant de viermişori în intestine, aceştia pot fi implicaţi în apariţia apendicitei, ocluziei intestinale sau enterocolitei. 

 

Semnele prezenţei oxiurilor

  • Mâncărime în zona anală, în special noaptea
  • Somn agitat
  • Scăderea poftei de mâncare
  • Iritabilitate
  • Răni în zona perianală datorită scărpinării

Există tratament

Medicul pediatru îţi va recomanda un tratament antiparazitar, care va distruge „atacatorul” şi micuţul tău se va odihni din nou bine. Pentru ca medicamentul să-şi facă efectul respectă doza şi modul în care îţi este prescris de către medic. Schema de tratament presupune o doză unică de medicament antiparazitar, care este apoi reluată după două săptămâni pentru a preveni reinfestarea.
 

Comments

comments

Lasă un răspuns