Esti aici
Femeia.ro > Familie > Copii > 3 aspecte de care să ții cont când alegi o jucărie pentru bebe

3 aspecte de care să ții cont când alegi o jucărie pentru bebe

Ca mame, ne întrebăm adesea cum să alegem cea mai bună jucărie pentru bebele nostru. În primele luni de viață nu este ușor să găsești cea mai bună variantă pe care cel mic să o țină în brațe, fără a se răni. Ne uităm în același timp și după o jucărie educativă, care să îl ajute pe cel mic să treacă mai ușor peste primele luni de viață și să îl ajute să își dezvolte diferite funcții.
Ne-am gândit la 3 aspecte de care ai putea să ții cont atunci când alegi jucăria pentru bebelușul tău, în primul an de viață.

1.  Să fie ușoară

Pentru că cel mic nu are neapărat foarte multă forță în mânuțe, te poți orienta către o jucărie ușoară și moale, din pluș. Eviți astfel ca cel mic să se rănească și îi dai acestuia o senzație plăcută atunci când o strânge în brațe. Bebelușul tău se va îndrăgosti de jucăriile pufoase și vor deveni cei mai buni prieteni la fiecare somnic. Pe multe dintre ele, dacă alegi să fie din pluș, îți va fi foarte ușor să le cureți, iar astfel vei păstra jucăriile igienizate și frumoase, pentru mult timp.

2.  Să fie colorată

Bebelușii sunt atrași de culorile puternice și adoră jucăriile cât mai viu colorate. Când ești în căutarea unei jucării de pluș, alege una cât mai atractivă pentru bebe și cât mai colorată, pentru a vă juca împreună. Acest gen de jucării vor stârni doar zâmbete pe fața bebelușului tău. Poți opta pentru jucării într-o singură culoare vie sau pentru cele în mai multe culori puternice, care vor face deliciul oricărui moment de joacă. Aceasta poate fi în același timp și o jucărie educativă, care să îl ajute în dezvoltarea lui. Cu cât mai multe funcții, cu atât mai bună investiția.

3.  Să fie utilă

În primele luni de viață bebelușii își dezvoltă diferite funcții precum vederea, coordonarea mânuță – ochi, funcția de raționare, simțul tactil, cel auditiv etc. O jucărie educativă de pluș fabricată special pentru a-i dezvolta diferite funcții celui mic este perfectă pentru primul an. Aceasta îl poate ajuta inclusiv în perioada de erupție dentară, când simte nevoia de băga în guriță diferite obiecte, pentru a-i alina durerea. Alege o astfel de jucărie, care conține diferite elemente pentru fiecare problemă a bebelușului, în primele luni de viață.
Orientează-te astfel spre o jucărie multifuncțională, a cărei accesorii să îi facă primii pași în viață celui mic mult mai plăcuți și mai simpli. Multe jucării sunt create acum pentru a-i ajuta pe cei mici în fiecare problemă din primele luni de viață. Te poți bucura împreună cu el de jucării educative, jucării pentru dentiție, jucării cu sunet și multe altele. Fie că vorbim de erupție dentară sau de dezvoltarea anumitor simțuri, alegerea jucăriilor pentru bebe este la fel de importantă ca alegerea mâncării sau hăinuțelor și trebuie să fie bazată și pe utilitatea acestora, poate mai mult decât pe aspectul lor.
 
 
Sursa: Stories – Communication Agency
Sursă foto: Unsplash @itshoobastank

Comments

comments