Esti aici
Femeia.ro > Familie > Copii > (P) Victor, o Boroboață pusă pe grabă!

(P) Victor, o Boroboață pusă pe grabă!

Victoraș ne-a luat prin surprindere încă de la început când, într-o zi însorită de mai.

Fusesem în vizită la bunica mea (străbunica lui Victoraș, de 85 ani) și ea chiar m-a întrebat în aceea zi dacă îmi este bine, pentru că, spunea ea, i se părea că am burta mai lăsată. Eu, în schimb, mă simțeam foarte bine și nici nu mă gândeam că puiul meu se va grăbi să vină pe lume!
Eram prin oraș, la cumpărături, când mi s-a rupt apa. Era într-o zi de marți, la orele 15:00. Am ajuns la camera de gardă a Spitalului Universitar de Urgență, unde am fost preluată și am născut cu medicul de gardă din aceea zi. Dr. Ciontea este un medic deosebit, care m-a impresionat, deși atunci era pentru prima oară când îl vedeam! La orele 22:00, pe 20 mai 2014, în ajun de Sf. Constantin și Elena, a venit pe lume micuțul nostru Victor Constantin. S-a întâmplat la numai 35 de săptămâni de sarcină, așa că micuțul a avut doar 2.490 g, primind nota 9.

Foto: Pufies / Kinder Studio
Foto: Pufies / Kinder Studio

În spital nu au fost probleme. Am fost ținuți sub observație timp de 12 ore, iar a treia zi am plecat împreună acasă. Dat fiind că s-a născut prematur, a fost îngrijit de un medic neurolog și i-a fost pus diagnosticul de „tulburare de dezvoltare la nivel central cu hipertonie“. Deși sună îngrijorător, practic a fost nevoie să urmăm ședințe de kinetoterapie, pe care le-a făcut începând de la șase luni, până la vârsta de un an.
Tot de la șase-sapte luni a început calvarul răcelilor care, agravându-se, a dat naștere la bronșiolite și pneumonii. Cel mai rău episod a fost o criză care a necesitat administrarea de oxigen timp de patru zile și patru nopți. A fost îngrozitpr pentru mine să îl privesc neputincioasă! Până la vârsta de un an și jumătate avea deja șase internări. A făcut și insuficiențe respiratorii, drept pentru care a fost nevoie de pufuri cu Ventoline și Flixotide, tratament de astm bronșic pe care l-a urmat un an de zile. Din fercire, acum este bine!
Colicile au durat cam două luni. Și pentru că nu s-a numărat printre micuții norocoși, l-au chinuit destul de mult. Plângea ore întregi! Am încercat tot ce ne recomanda medicul, însă Victor nu se liniștea decât la băiță. Și uite așa… făcea baie și de două ori pe zi!
Foto: Pufies / Kinder Studio
Foto: Pufies / Kinder Studio

Când a mai crescut, pe la o lună și jumătate, mai luase și el în greutate și avea trei kilograme. Eram foarte fericiți cu toții! Începeau să-i vină costumașele cumpărate (altfel, pantalonii îi veneau până la subraț). Fiind foarte micuț, mânca foarte puțin, obosea și adormea. Acesta e și motivul pentru care voia lapte cam la una-două ore. Pe măsură ce a mai crescut un pic, a început să se trezească noaptea, să-și ia masa de lapte, pentru ca apoi să nu mai vrea să se culce! Așa că aveam oră de joacă și de gângurit, până oboseam și adormeam.
În ziua în care a împlinit opt luni a mers de-a bușilea. Era ca un mic roboțel teleghidat, spre deliciul nostru care îl urmăream cu zâmbetul pe buze! Iar la 10 luni a făcut primii pași.

Cum este Victoraș?

Este un copil foarte, foarte vesel! Îi plac enorm de mult mașinile, îi place apa, adoră nisipul, este foarte curios și destul de încăpățânat!
Fiind crescut de bunică, la curte, nu a fost privat de prezența animalelor. A fost lăsat să meargă desculț, prin curte, să stea în țărână, să pună mâna pe pisică, să ia un melc în mânuță, să se joace cu furnicile, să țipe cât îl țin plămânii! Are și un partener de joacă – un bichon pe nume Pepsi, cu care se joacă toată ziua și își fură reciproc jucăriile!
Deoarece mami și tati sunt plecați la serviciu toată ziua, Victoraș stă cu bunica Pușa, care îl răsfață foarte mult, așa că Victoraș nu prea o ascultă și face numai boroboațe. Dar sunt nedespărțiți – dacă buni e la bucătărie, acolo este și el: umplu ardei, fac cozonaci… e ajutor de nădejde! Tot bunica l-a poreclit Boroboață. Tot timpul trebuie să stea cineva cu ochii pe el, să nu facă vreo năzbâtie!

Foto: Pufies / Kinder Studio
Foto: Pufies / Kinder Studio

De ce Pufies?

Deși are doi ani și trei luni, Victor folosește în continuare scuetece. Tot Boroboață este cel care a ales scutecele Pufies, și asta pentru că sunt singurele de la care nu se irită. Mie îmi plac deoarece nu contin coloranâi, sunt mai mulți ca număr în pachet și convenabili ca preț. Probabil că îi vom mai folosi un timp de acum încolo, până vom trece la oliță.
Urmărește pagina de Facebook Pufies România pentru a vedea cum poți participa la concurs. Iar dacă vrei să afli mai multe despre scutecele Pufies, intră pe pagina de internet.
Foto: PR / KinderStudio

Comments

comments