Esti aici
Femeia.ro > Familie > Copii > (P) Două zile de ateliere de fashion şi shopping alternativ la #Creativo

(P) Două zile de ateliere de fashion şi shopping alternativ la #Creativo

Peste 5.000 de pasionaţi de modă au trecut în acest weekend pragul The Ark unde a avut loc #Creativo, un concept unic pe piaţa din România.

Ei au participat la mai mult de 30 de ateliere gratuite de design vestimentar, consiliere şi dezvoltare personală, dar şi de demonstraţii cu vârful de gamă în materie de maşini şi utilaje folosite în industria textilă.
Pentru două zile, The Ark Bucureşti a devenit centrul creativităţii. Pasionaţi de modă şi nu numai, designeri, antreprenori din domeniu, dar şi persoane care până în acest weekend nu au avut nicio legătură cu industria textilă au participat gratuit la workshopuri complexe, de la cusut şi brodat, croit după tipare sau drapaj până la consiliere pentru începerea unui business în domeniu, fashion PR ori styling.
(P) Două zile de ateliere de fashion şi shopping alternativ la #Creativo

Inspiraţie şi modele de succes pentru creativi

În total, peste 400 de persoane au participat la atelierele gratuite şi au experimentat ce înseamnă să lucrezi în acest domeniu fascinant. „Ne-am dorit să oferim o mostră a vieţii de designer, a ceea ce presupune să fii parte din industria modei, indiferent dacă vorbim despre croitorie, proiectare vestimentară, design sau felul în care reuşeşti să-ţi spui povestea”, a declarat Vlad Iliescu, general manager Atelierele ILBAH, co-organizator #Creativo. Trainerii noştri sunt persoane cu o experienţă considerabilă, experţi în domeniu, cum este designerul Mirela Diaconu sau Ines Turturică, unul dintre cei mai apreciaţi specialişti în PR din România. Prin expertiza lor şi cu ajutorul partenerilor noştri ne dorim să oferim un sprijin real celor care vor să înceapă un business în domeniu şi să ofere o alternativă invaziei de produse made in China”, a precizat Vlad Iliescu.
Toţi vizitatorii de la #Creativo au participat şi la demonstraţiile oferite cu maşinile de cusut, surfilat, brodat şi de craft, casnice şi industriale, vârf de gamă pe piaţa de profil. „Ne bucurăm că am avut atât de mulţi vizitatori interesaţi de maşinile noastre, care au descoperit cât de multe lucruri pot realiza cu acestea, fără a face investiţii uriaşe şi ne bucurăm că le-am arătat celor care ne-au trecut pragul că această pasiune este una accesibilă din punct de vedere financiar, aplicabilă la orice vârstă şi indiferent de profesia de bază”, spune Dan Coandă, managing partner BroRom, importator oficial al maşinilor Brother şi co-organizator al evenimentului.
(P) Două zile de ateliere de fashion şi shopping alternativ la #Creativo

Shopping românesc, designeri din noua generaţie

Pe lângă maratonul de ateliere, conferinţe şi demonstraţii, vizitatorii #Creativo au admirat şi o expoziţie a designerilor consacraţi, cum ar fi Mirela Diaconu, Răzvan Vâlceanu, Adrian Oianu, dar şi branduri noi cum sunt Gina Cas sau Maressia. Nu au lipsit nici designerii din generaţia nouă: Moenra, Atelier Muna, Maison Ilia, Aranjat by Anne, Milena, Pink Amnesia by Iuliana Stanciu sunt designeri la început de drum care au adus la #Creativo colecţii fresh, funky, modele unicat sau în ediţie limitată.
Nu au lipsit nici ţinutele de ocazie sau concept, de la Sigma Fashion şi FeelFree, dar nici cele destinate micilor vizitatori ai #Creativo: cei mai veseli pantaloni din oraş de la Meg Wi Baby, hainele unicat de la mamele antreprenor de la asociaţia Work At Home Moms sau ţinutele asortate mame-fiică de la MiniMaxi Urban Style. Printre expozanţi s-au numărat şi artizani, maeştri ai cusutului şi ai brodatului care au adus la #Creativo accesorii, quilturi şi obiecte de decor – MAC Design şi Quilts and more, Miss Peony, Timega, Romanian Blouse şi EllaPatro.
De asemenea, la #Creativo au venit şi o mulţime de furnizori importanţi pentru dezvoltarea unui business în acest domeniu, dar şi pentru cei care doresc să realizeze haine sau obiecte de decor ca hobby, acasă: textile de la Fabrix.ro, tipare şi manechine de croitorie de la tiparedecroitorie.ro, accesorii de la Prym, maşini de cusut, brodat şi surfilat de la cusutsibrodat.ro.

Vedete la #Creativo

Cristina Cioran, Crina Abrudan, Bianca Ioniţă, Anca Ţurcaşiu, Oana Mareş, Sonia Trifan sunt câteva dintre vedetele care au trecut pragul #Creativo. De altfel, Cristina Cioran chiar va începe în curând un curs de proiectare vestimentară, unde va învăţa să elaboreze tipare. „Cusutul, deşi nu are nicio legătură cu meseria mea, este o activitate care mă relaxează, te poate vindeca de depresie, iar de la colegele mele de breaslă ştiu că sunt la mare căutare croitorii buni şi mai ales proiectanţii de tipare, pentru care se oferă salarii considerabile”, a spus Cristina Cioran, care este şi ambasador al #Creativo.
Ediţia viitoare a #Creativo va avea loc în luna aprilie 2017 şi promite o surpriză de proporţii pentru micii antreprenori din industria modei, un sprijin real pentru dezvoltarea afacerilor şi revitalizarea industriei de fashion din România.
(P) Două zile de ateliere de fashion şi shopping alternativ la #Creativo

Despre organizatori:

Atelierele ILBAH este unul dintre cei mai mari organizatori de cursuri de calificare şi formare profesională din România. Portofoliul Atelierelor ILBAH conţine patru categorii de cursuri: de business, de beauty, de fashion şi de design, toate autorizate de Ministerul Muncii şi Ministerul Educaţiei prin Autoritatea Naţională pentru Calificări.
Tiparedecroitorie.ro este primul şi cel mai complet magazin online din România specializat în distribuţia de tipare de croitorie. Acesta oferă şase mărci de renume din Europa şi SUA: Burda, Simplicity, Butterick, McCall’s, New Look şi binecunoscutele tipare Vogue, care includ creaţii marca DKNY, Guy LaRoche sau Michael Kors.
Cusutsibrodat.ro are o vechime de peste 20 de ani pe piaţa utilajelor de specialitate din România, fiind reprezentant oficial în ţara noastră a cunoscutelor branduri Brother şi Bernina. De asemenea, oferă o gamă largă de produse pentru industria textilă: de la maşini de cusut casnice şi industriale, la tipare de croitorie, accesorii pentru croitorie, mese de călcat şi multe altele.

Comments

comments