Esti aici
Femeia.ro > Familie > Copii > (P) Edi mâncăciosul și prietenosul

(P) Edi mâncăciosul și prietenosul

Edi este câștigătorul ediției de martie a revistei mami, la concursul Pufies. Iată povestea lui și premierele primului său an de viață.

 
Numele meu este Eduard-Ștefan și sunt un zâmbăreț în vârstă de un an și o lună. M-am născut la Maternitatea Giulești, pe 16 ianuarie 2015, la ora 12, la fix 40 de săptămâni. Prin cezariană, pentru că nu dădeam niciun semn ca aș mai vrea să ies la lumină… După o așteptare de vreo cinci ani, într-o binecuvântată zi de vineri, mami și tati m-au putut ține în sfârșit în brațe.
Primul contact cu lumea a fost un șoc pentru mine, așa că am început să plâng de cum m-a scos doamna doctor din burtica lui mami. După ce m-am calmat și m-au curățat și înfășat, m-au pus lângă obrazul lui mami, unde m-am simțit în siguranță. Numai că imediat ce m-au luat de lângă ea să mă ducă la secția de nou-născuți am început să țip de s-a auzit în tot spitalul.

pufies - revista mami martie 2016
Foto: Kinder Studio

Prima băiță acasă a fost după trei zile și mi-a făcut-o mamaie. M-a răsfățat și cu un masaj cu ulei, ca să-i arate lui mami cum se procedează. Acum sunt un mare fan al apei și-mi place taaare mult să mă joc, să mă bălăcesc, să pleoscăi apa și săp ud tot în jur.
Primii colici m-au necăjit pe la două săptămâni, dar după ce am încercat mai multe feluri de siropuri am scăpat și eu, și ai mei, de chin.
Prima dată când m-am întors pe burtică i-am luat pe ai mei prin surprindere, mami chiar întrebându-l pe tati dacă nu cumva el m-a întors. Acum îmi place enorm să dorm pe burtică, pentru că mi se pare relaxant.
Pe la vreo 7 luni, când am ieșit cu mami să o plimbăm pe Fifi (cățelușa noastră yorkie), am spus primul cuvânt. De fapt am repetat după mami, care o chema pe Fifi să mergem acasă: HAIDE! Ce uimită și bucuroasă a mai fost mămica mea!
concurs Pufies revista mami martie 2016
Foto: Kinder Studio

De prin septembrie am devenit foarte activ și am început să mă dezvolt rapid. Am început să sar peste perne sau peste obstacolele pe care mi le puneau părinții în pat și să merg de-a bușilea. Tot cam pe-atunci am fost lăsat prima dată să mănânc singurel cu lingurița, doar că am avut atâta spor de-au trebuit după aceea să îmi facă neapărat baie…
Spre sfârșitul lunii am zis pentru prima dată „ma-ma”, iar din ziua de Crăciun am spus tot mai des, știind și ce înseamnă acest cuvant.
Ehehe, de la începutul lui octombrie am reușit să stau singurel în picioare, iar când am văzut prima mingie am alergat-o pe mami prin tot parcul ca să dau cu șutul în ea.
Cu o săptămână înainte să împlinesc nouă luni mi-a apărut primul dințișor (ciobișor, cum îi spunea mami, care se uita cu drag la el tot timpul), deși mă supărau gingiile încă de pe la trei luni și jumătate.
La începutul acestui an am adresat primul meu salut, făcând cu mâna „PA”, ca cei mari.
Prima mea aniversare am petrecut-o alături de multe rude care au venit special să mă sărbătorească. Însă nu am înțeles de ce mi-au tăiat din păr și m-au pus să aleg câte ceva de pe o tavă plină cu fel și fel de chestii.
concurs Pufies revista mami martie 2016
Foto: Kinder Studio

Sunt un băiețel ștrengar, prietenos, zâmbăreț, vorbăreț, vioi și căruia nu prea îi place somnul ziua, dar care adoră să se lingușească, să se bage în sufletul lui mami și al lui tati pentru a fi pupicit, alintat și iubărit. Îmi place foarte tare când părinții mă lasa sa pun mâna pe Fifi – deși mă cam limitează, căci altfel ce-aș mai smotoci-o eu… Îmi mai place foaaaarte tare să mănânc. Sunt extrem de entuziasmat și nerăbdător când văd castron/farfurie/linguriță/iaurțel/brânzică sau când o văd pe mami că pregătește sau încălzește mâncărica. Mmmmm… pur și simplu n-am răbdare până ce nu-mi dă să pap!
Sunt așa de atașat de mami încât pe oricine aș avea lângă mine eu tot pe ea o vreau alături, să mă agăț de ea, să mă sprijin de ea, să mă cațăr pe ea. Asta îmi aduce aminte de felul în care a făcut ea curat și mâncare de Sărbători, cu mine în spate, într-un port-bebe ergonomic, cântându-mi și dansând.
Aș putea să mai povestesc destule, dar o să mă opresc aici pentru moment, fără a uita să spun, în încheiere, „La mulți ani!” tuturor mamelor și bunicuțelor, doamnelor și domnișoarelor. O primăvară minunată și o lună a cadourilor așa cum vă doriți! La mulți ani și vă pup!
Edi

De ce am ales Pufies?

Am folosit Pufies încă de la început, iar pentru băiatul meu aceste scutece au fost perfecte. El nu a avut parte de iritații, iar nouă ne plac tare mult datorită diversității modelelor/desenelor de pe ei. Absorb bine de tot umezeala, sunt flexibile și îi oferă băiețelului meu liberatate de mișcare. Iar raportul calitate-preț este foarte bun.
Participă și tu la concursul Pufies din revista mami! Piticul tău poate apărea în revistă, iar tu poți împărtăși celorlalte mămici premierele din viața puiului tău!
Urmărește pagina de Facebook Pufies România pentru a vedea cum poți participa la concurs. Iar dacă vrei să afli mai multe despre scutecele Pufies, intră pe pagina de internet.
Foto: Pr / Kinder Studio

Comments

comments