Esti aici
Femeia.ro > Familie > Copii > (P) Fotografierea copiilor, un stil aparte

(P) Fotografierea copiilor, un stil aparte

Fotografiile cu copii reușite sunt dorința oricărui profesionist: ședințele foto cu copii sunt provocatoare, energice, imprevizibile, amuzante, solicitante, educative și lista ar putea continua la nesfârșit.
Ca fotograf de copii, un profesionist lucrează ținând cont de mai multe criterii și aplicând mai multe metode care sunt general valabile când vine vorba de lucrul cu copii.
unnamed (6)

De ce criterii ține cont un fotograf de copii?

În primul rând, un fotograf de copii profesionist solicită informații de bază părinților:

  • Vârsta micuților: este foarte important să fie notată atunci când se programează ședințele foto cu copii. În mod sigur, un fotograf știe cât de diferit este să lucrezi cu un nou născut, un copil între 2-4 ani și unul care deja vorbește bine, merge și se joacă.
  • Locația ședinței foto: acest lucru este determinat oarecum și de vârstă, dar trebuie menționat dacă este vorba de un botez, o ședință foto cu copii interioară sau exterioară, o petrecere aniversară etc. În cazul în care este vorba de ședinte foto cu copii mai mari, în exterior, ați putea sugera câteva locații alese de dumneavoastră, locații care avantajează calitatea fotografiilor.
  • Informații utile: în cazul în care micul client are peste 3-4 ani, puteți solicita părinților câteva informații suplimentare (joc preferat, personaj favorit, culoare/ melodii/animale/povești preferate). Poate părea puțin prea mult, însă un chestionar rezultat dintr-o comunicare benefică cu părinții micuțului va reprezenta salvarea unui fotograf de copii dintr-o situație mai dificilă (copilul nu vrea să vorbească, nu vrea să pozeze, este timid etc.)unnamed (2)

Ce metode foloseste un fotograf pentru fotografiile cu copii reusite?

Așa cum știți, ședințele foto cu copiii, deși sunt frumoase, nu sunt printre cele mai ușoare. Fotograful de copii trebuie să fie sigur pe el, să îndrăgească copiii, să fie cunoscător al psihologiei lor, să se documenteze și să…intre în joc!
Totuși există mici trucuri care vă vor ușura munca:
1) Atmosfera generală nu trebuie să fie una de ședință foto profesionistă; cei mici percep aceste lucruri organizate și pompoase ca pe ceva plictisitor și obositor. În schimb, propuneți familiei să petreacă o zi distractivă împreună și să intrați astfel cu toții…în joc!
2) Profitați de implicarea cu care se joacă cel mic și practicați din plin stilul jurnalistic (fotografiați din spate, la nivelul ochilor, așezati-vă pe jos, dacă este cazul, practic orice este permis într-o ședintă foto cu un copil).
3) Rugați părinții să aibă mereu câteva obiecte dragi, mereu apreciate de cei mici (jucării preferate). De asemenea, prezentați-i fotografiile făcute pentru a-i stimula curiozitatea unor fotografii viitoare și pentru a-i câstigă încrederea.
4) Lăudați-l atunci când colaborează și comunică: garantat va mai dori și alte fotografii dacă este lăudat.
5) Acordați-i spațiul de care are nevoie, nu îi ordonați să stea nemișcat într-o anumită poziție, pentru că doar veți îngreuna ședința foto: copiii foarte rar ascultă de o persoană recent cunoscută. În plus, acest lucru v-ar putea pune într-o lumină mai puțin plăcută. Până la urmă, este vorba de micul protagonist, iar fotografiile vor reda întocmai caracterului lui.
unnamed (1)
Oricare ar fi metodele practicate, ședințele foto cu copii sunt un prilej bun de îmbunătătire a abilităților de comunicare, empatie și profesionalism!
Articol: Fotograf  de copii Ciprian Lupan
Site : http://ciprian-lupan.ro/
Email : Office@ciprian-lupan.ro
Instagram  https://www.instagram.com/ciprianlupan/
Facebook  https://www.facebook.com/ciprianlupanphotography/
 

Comments

comments