Esti aici
Femeia.ro > Familie > Copii > (P) Rolul jocului în dezvoltarea celor mici

(P) Rolul jocului în dezvoltarea celor mici

Hai să recunoaștem! De îndată ce gradele încep să urce în termometre, copiii se gândesc din ce în ce mai mult la vacanța de vară care se apropie. Atunci vor avea mai mult timp pentru activitățile distractive care le fac cea mai mare plăcere, cum ar fi să își facă prieteni noi și să trăiască experiențe inedite.
Cu alte cuvinte, cei mici au mai mult timp de joacă, iar asta ar trebui să îi bucure pe părinți. De ce? Pentru că jocul are un rol foarte important în dezvoltarea celor mici. Potrivit specialiștilor, unul dintre cele mai mari beneficii ale activităților în aer liber la care cei mici participă alături de alți copii este contribuția pe care acestea le au în creșterea coeficientului de inteligență emoțională.
Despre inteligența emoțională
Inteligența emoțională reprezintă abilitatea oamenilor de a-și înțelege și exprima emoțiile, dar și de a conștientiza ceea ce simt persoanele din jurul nostru și capacitatea de a ne adapta comportamentul la diversele situații în care ne aflăm. Astfel, prin participarea la diverse jocuri în cadrul cărora adoptă anumite roluri sau trebuie să urmeze anumite indicații, cei mici își antrenează inteligența emoțională, fapt ce îi pregătește pentru viața de adult. Psihoterapeutul Alexandru Bușilă vă explică mai multe despre jocurile în aer liber și beneficiile acestuia în materialul video de mai jos:

„Un copil are nevoie să crească printre copii” – spune Alexandru Bușilă, psihoterapeut. Tocmai de aceea, taberele de vară pentru copii sunt unele dintre cele mai bune idei de petrecere a timpului liber. Și dacă sunteți în căutarea unei experiențe  inedite pentru copilul vostru, trebuie să știți că au început înscrierile pentru cea de a treia ediție a Taberei NERF, tabără tematică pe care toți copiii o așteaptă. Pe www.tabăranerf.ro găsiți mai multe informații despre înscriere, dar și despre sutele de premii pe care le puteți câștiga pentru copiii voștri.

Comments

comments