Esti aici
Femeia.ro > Familie > Copii > Pictură prin imprimare. Broască țestoasă cu o carapace amuzantă

Pictură prin imprimare. Broască țestoasă cu o carapace amuzantă

Pictura prin imprimare este o tehnică de lucru care-i ajută pe copii să descopere cum pot folosi alte materiale și texturi decât cele obișnuite.

Primul pas: pregătirea
Arată-i copilului o imagine cu o broască țestoasă. Numărați împreună picioarele, spune-i că are patru picioare, cap, coadă și o carapace tare, cu model pe ea.

Desfășurarea activității
Desenează conturul unei broaște țestoase punând accentul pe carapacea acesteia: conturează un cerc, folosind o farfurie de carton, pe post de șablon. La aceasta lipești un cap de hârtie, patru picioare și o coadă. Apoi, taie o bucată de burete lungă de aproximativ 5-8 cm și lată de 1-2 cm care va înlocui pensula (desigur, poți folosi și alt material care se imprimă interesant).
Explică-i că va imprima un model pe carapacea broaștei țestoase, folosindu-se de burete și de acuarele.
Toarnă acuarelă într-un vas puțin adânc sau într-o farfurie și arată-i cum să înmoaie buretele în acuarelă cu partea mai îngustă. Presează cu grijă partea umedă a buretelui pe carapacea de carton și tamponează în felul acesta de mai multe ori. Lasă-l pe copil să lucreze până când va forma un model amuzant. În final, lăsați brosca țestoasă să se usuce. Cum a ieșit?
Sursă: „Ghid practic pentru creșterea copilului până la 5 ani”, de June R. Oberlander, Foto: 123RF
 
 

Comments

comments