Esti aici
Femeia.ro > Familie > Copii > Piele… ca de bebeluș

Piele… ca de bebeluș

Pielea unui nou-născut este extrem de sensibilă!  Tocmai de aceea, tu va trebui să iei măsuri așa încât să te asiguri că micuțul tău va fi sănătos și va avea o piele fină… ca de bebeluș!
Pielea are un rol vital în perioada neonatală și de sugar. Ea asigură o barieră protectoare, care ajută la termoreglare, la prevenirea infecțiilor, controlează pierderile insesizabile de apă și electroliți. Pielea protejează contra toxinelor și a alergenilor din mediul extern și, de asemenea, joacă un rol important în simțul tactil.

De ce e bebe așa sensibil?
La nou-născuți și sugari, pielea are anumite caracteristici care o fac mai vulnerabilă la agresiuni externe – de exemplu, un raport suprafață totală a pielii per greutate mai mare decât la adult sau faptul că este mult mai permeabilă. Cu cât vârsta copilului este mai mică, cu atât stratul cornos al pielii este mai subțire (poate fi chiar și de 10 ori mai subțire decât la un adult). În plus, copiii au o adeziune mai scăzută între derm și epiderm, au mai puțin colagen în derm și tendința crescută pentru pierderi insensibile de apă transepidermal.
Măsuri de siguranță
Deoarece au pielea atât de sensibilă, trebuie să acordăm o mare atenție metodelor de îngrijire și să încercăm a evita contactul cu toxine și alergeni.
Pielea nou-născuților și a bebelușilor este foarte delicată și necesită o toale-
tare adecvată, folosind săpunuri blânde,
non-alcaline, care nu au conservanți.  De asemenea, o atenție deosebită trebuie acordată detergenților cu care spălăm hăinuțele și lenjeria cu care vine în contact pielea micuților, dar și a adulților. Un copil care are pro­bleme de piele are risc crescut de a face alergie la detergenții de rufe. Un istoric familial de dermatită atopică sau eczemă implică un risc crescut de alergie la detergenții de rufe – motiv pentru care ar trebui folosiți numai detergenți hipoalergenici!
Alergia la detergenții clasici
Poate părea un moft, însă când vine vorba de pielea sensibilă a bebelușilor, este extrem de important să folosim detergenți hipoalergenici. În caz contrar, crește riscul ca micuțul să dezvolte alergie la detergenții de rufe clasici, care poate determina două tipuri de manifestări:

  1. Iritație, roșeață și senzația de mâncărime, imediat ce copilul intră în contact cu alergenul din detergentul clasic, și care dispare la îndepărtarea hăinuței ­respective.
  2. Dermatită alergică de contact care, de asemenea, se manifestă prin roșeață, senzație de disconfort și mâncărime, dar care nu apare imediat după expunerea la alergen (poate dura și până la o săptămână până la apariția primelor semne) și nu dispare rapid după încetarea contactului cu alergenul. Acest tip de reacție arată că sistemului imun îi ia timp să identifice alergenul și, de multe ori, copilul este expus de mai multe ori până la apariția răspunsului.

Un mod simplu de a exclude o alergie la detergenții de rufe clasici este de a inspecta zona scutecului, unde pielea copilului nu intră în contact cu hainele (dacă sunt semne de alergie și acolo, probabil că alergia are altă cauză). De asemenea, alergiile la detergenți sunt mai accentuate pe mâini și pe picioare, unde hainele sunt mai strânse și se freacă mai mult de pielea copilului.
Ce e de făcut?
✓         Spală rufele copilului cu detergent hipoalergenic, fără conservanți (e de preferat să folosești același detergent mereu). De asemenea, spală și rufele adulților cu același detergent, pentru că puiul tău intră în contact și cu hainele celorlalți membri ai familiei.
✓         Clătește de două ori rufele copilului.
✓         Nu îl îmbrăca în hăinuțe noi fără a le spăla în prealabil cu detergent hipoalergenic, deoarece acestea pot fi impregnate cu produși eliberatori de formaldehidă.
✓         Spală separat hainele copiilor mici de cele ale adulților.
✓         În cazul în care apare o manifestare cutanată, trebuie să iei în considerare și alte tipuri de alergii (cele alimentare, la cosmetice, la medicamente, la alergeni inhalatori, la diverse plante, mușcături de insecte).
Alergiile cutanate pot apărea încă din primele săptămâni și luni de viață ale bebelușului. De aceea este important să folosești detergenți hipoalergenici!
Teo Bebe oferă o gamă de produse de îngrijire a țesăturilor ce ia în considerare nevoile specifice și delicate ale pielii bebelușului. Special create cu cele mai delicate și potrivite ingrediente, îmbogățite cu uleiuri și extracte naturale, fără fosfați sau componente agresive, siguranța produselor Teo Bebe este dovedită clinic și garantează un rezultat curat și sigur.

PENTRU TINE, BEBE!
Alege detergenții lichizi Teo Bebe, special creați pentru spălarea hainelor bebelușilor și ale copiilor, pentru un rezultat impecabil și sigur, chiar și în cazul petelor încăpățânate! Sunt 100% solubili și adecvați pentru hainele albe și colorate, pentru spălarea manuală sau automată. Detergenții Teo Bebe sunt recomandați pentru persoanele cu pielea sensibilă.
Detergentul lichid Teo Bebe Sweet Lavender conține extract de levănțică, în combinație cu săpun natural. Extractul de levănțică are efect de netezire și de catifelare. Levănțica are proprietăți natural relaxante și de calmare și este un ingredient popular și foarte bine  acceptat în produsele destinate îngrijirii bebelușilor.
Detergentul lichid Teo Bebe Tender Aloe conține extract de Aloe Vera, în combinație cu săpun natural. Extractul de Aloe Vera are proprietăți naturale antibacteriene, ce asigură o atingere pură și sigură pentru pielea delicată a bebelușului. Aloe Vera este un ingredient o­bligatoriu în produsele pentru bebeluși datorită beneficiilor cunoscute pentru pielea sensibilă.

Comments

comments