Esti aici
Femeia.ro > Familie > Copii > Pielea copilului meu este uscata in timpul iernii. Ce trebuie sa fac?

Pielea copilului meu este uscata in timpul iernii. Ce trebuie sa fac?

Copiii născuți iarna au pielea predispusă la uscare, mâncărimi, urticarii și chiar decolorare. De aceea, pielea copilului trebuie protejată de efectele negative ale frigului sau de uscăciunea din casă.
Dacă frigul, aerul uscat sau excesul de căldură din casă usucă pielea copilului tău, ai grijă ca umiditatea din camera copilului să fie optimă și aplică-i o cremă naturală hidratantă. Pentru aceasta, folosește produse speciale pentru pielea sensibilă a copiilor și dă-l cu cremă de fiecare dată înainte de a ieși din casă, în special pe zonele expuse (față și mâini). Poți încerca să prepari chiar tu, în casă, o loțiune, un ulei sau o cremă hidratantă pentru pielea uscată a copilului tău, folosind ingredientele de mai jos:

  • Loțiune hidratantă – apă distilată sau plată, frunze de mentă și ceai verde; se aplică direct pe suprafața de piele uscată pentru a înlătura senzația de disconfort.
  • Ulei hidratant – ulei de jojoba, ulei esențial de lavandă și ulei de vitamina E; se aplică, la fel, pe zona uscată.
  • Cremă hidratantă – ulei de măsline, ulei de nucă de cocos, ceară de albine, aloe vera, vitamia A, vitamina E, apă distilată; este foarte eficientă atât pentru copil, cât și pentru restul familiei.

Dacă dorești să afli cum poți să le prepari, citește remedii pentru pielea uscată a bebelușului, în care este descris detaliat modul de preparare și cantitățile necesare din fiecare ingredient.
Atenție!
Nu uita că arsurile solare sunt posibile și într-o zi rece, dar însorită de iarnă, mai ales daca lumina soarelui se reflectă în zăpadă” În aceste situații, folosiți o cremă cu factor de protecție solară!
Sursă: revista Mami, decembrie 2013; Foto: Guliver/ Thinkstock
 

Comments

comments