Esti aici
Femeia.ro > Familie > Copii > Ponturi despre bonturi

Ponturi despre bonturi

Imediat după tăierea cordonului ombilical, buricul este „clampat“ cu o agrafă specială din material plastic sau prins cu aţă chirurgicală. Primele 3-4 zile puiul tău le petrece în maternitate, sub atenta supraveghere a neonatologului. Zilnic, de fiecare dată când îi este schimbat scutecelul, trebuie făcută toaleta bontului ombilical. După ce ajungi acasă cu năzdrăvanul tău, această sarcină îţi revine în totalitate.

 

Paşii toaletării buricului

1.Scoate-i scutecul. 
2.Spală-l pe micuţ la funduleţ cu apă caldă şi săpun, evitând să uzi zona buricului. Şterge-l apoi cu un prosopel şi întinde-l pe pătuţ. Nu te rezuma să-l ştergi doar cu un şerveţel umed. Aceasta este o metodă bună când eşti în „deplasare“, dar acasă trebuie spălat cu apă şi săpun.
3.Pune alcool medicinal pe o compresă sterilă şi curăţă la baza bontului ombilical, de jur împrejurul lui, prin mişcări circulare. Nu trebuie să omiţi nici o zonă. Buricul trebuie să fie la bază foarte curat. 
4.Pudrează buricul cu Baneocin ca şi cum ai pune zahăr pudră pe o prăjitură. Pudra favorizează uscarea bontului ombilical, iar antibioticul pe care îl conţine împiedică dezvoltarea bacteriilor.
5.Pune scutecul bebeluşului, oprindu-te cu marginea lui sub buric. Pentru aceasta este necesar să-i cumperi scutece pe măsură. Apoi îmbracă-l obişnuit. 
 

Ce trebuie să conţină trusa

 
Pentru toaleta bontului ombilical ai nevoie de comprese sterile, alcool medicinal şi pudră Baneocin (conţine substanţe antibiotice, care împiedică dezvoltarea infecţiilor). NU folosi cremă cu antibiotic în locul pudrei, nici un fel de unguent, cremă sau loţiune şi nici pudră simplă de talc.
 
DE REŢINUT: La 7-10 zile de la naştere cordonul ombilical se mumifică şi cade singur.
 

Comments

comments

Lasă un răspuns