Esti aici
Femeia.ro > Familie > Copii > Pregătiri în casă pentru oaspeții care îți trec pragul de Crăciun

Pregătiri în casă pentru oaspeții care îți trec pragul de Crăciun

Lumea întreagă se pregătește pentru cea mai frumoasă perioadă din an: sărbătorile de iarnă. Crăciunul este preferatul tuturor, iar familia adunată în jurul bradului reprezintă imaginea perfectă a acestei sărbători. Distracția din această perioadă este asigurată dacă îți vei organiza activitățile cu privire la planificarea surprizelor, stabilirea meniului, pregătirea cadourilor și a întregii case.
În minunatele zile de Crăciun, toți cei dragi își doresc să petreacă împreună. Pregătește-te din timp pentru vizite, mese festive și revederi pline de bucurie. Ți-am pregătit câteva sfaturi interesante pentru a face o impresie deosebită oaspeților care îți trec pragul.

Curățenie generală înainte de venirea musafirilor

Probabil că știi deja, însă noi îți amintim că o casă curată reprezintă cel mai important lucru pentru a fi o gazdă excelentă. Camerele pentru musafiri, baia și bucătăria trebuie să fie impecabile. Ai grijă să le oferi oaspeților tăi prosoape și lenjerie corespunzătoare. Aspectul casei tale trebuie să fie destul de simplu atunci când știi că vin în vizită mai multe persoane. Nu decora locuința cu o mulțime de obiecte de care te poți împiedica foarte ușor. Holul de la intrare trebuie să fie cât mai liber pentru ca musafirii tăi să aibă suficient spațiu să își pună hainele și încălțămintea. Deoarece afară este frig, te poți aștepta la o mulțime de lucruri voluminoase. În living este recomandat să ai ornamente pentru Crăciun, iar obiectele personale să le depozitezi în alt loc până la plecarea oaspeților.

Așezarea mesei de Crăciun

Masa festivă are o însemnătate deosebită și un rol special în magia Crăciunului. În această perioadă din an, întreaga familie se reunește și este important să te organizezi din timp pentru ca totul să iasă perfect. Dacă vrei să îți impresionezi invitații, ține cont de câteva sfaturi esențiale. Pentru început, stabilește câte persoane vei avea la masă.
Trebuie să știi că e nevoie să aloci cel puțin 50 de cm pentru ca fiecare musafir să se simtă bine. După ce ai aflat numărul de persoane, totul va fi mult mai ușor. Asigură-te că ai tacâmuri complete, destul de multe farfurii și pahare pentru toți oaspeții. Nu ar fi deloc elegant să fii luată prin surprindere și să prezinți seturi incomplete, cu modele diferite.
În cazul meselor festive, ai nevoie de o mulțime de farfurii și toate trebuie să fie la fel. Fiecare farfurie din care se servește mâncarea trebuie dublată cu o alta ce folosește drept suport. Pentru aperitiv ai nevoie de farfurii mijlocii, apoi boluri pentru supă, farfurii pentru felul principal și unele mai mici pentru desert. Practic, îți trebuie un set complet pentru a-i impresiona pe toți prezenți cu creativitatea ta.
Pentru tacâmuri, este corect să așezi furculițele în partea stângă a farfuriei, în ordinea utilizării lor și cu dinții în sus. Cuțitele le vei pune în dreapta cu partea ascuțită către farfurie, lingura în fața farfuriei cu partea adâncită în sus. Lingurița de desert va fi așezată tot în fața farfuriei. Ai grijă, nu pune mai mult de trei cuțite și trei furculițe pe masă.
Paharele, care trebuie să facă parte din același set, se așează în fața farfuriei, spre partea dreaptă. Masa de sărbători trebuie să fie specială așa că ai grijă să respecți regulile de bune maniere pentru a fi o gazdă perfectă.

Cumpără un lampadar înainte de Crăciun

O casă luminoasă va fi pe placul tuturor musafirilor, mai ales în preajma sărbătorilor de iarnă. Piesa de rezistență în locuința ta va fi un accesoriu deosebit și modern pentru iluminat. Un model inedit de lampadar sau un candelabru spectaculos îți va impresiona cu siguranță musafirii. Astfel de produse aduc o notă de eleganță aparte și un plus de farmec în casa ta.
Nu ai fi crezut vreodată, însă un corp de iluminat special îți va transforma locuința într-un cămin de poveste. Descoperă candelabrele de la Eco Iluminat și alege un model cu aspect strălucitor care să te impresioneze de fiecare dată când îl privești. Piesele ce iluminează o cameră joacă un rol extrem de important în aspectul estetic al întregii încăperi. Ai la dispoziție o mulțime de produse și combinații de stiluri care te vor ajuta să îți înfrumusețezi locuința de Crăciun.
Sărbătorile de iarnă sunt deosebite deoarece îi reunește pe toți cei dragi. Asigură-te din timp că ai achiziționat tot ce este necesar pentru a întâmpina oaspeții într-o casă primitoare și deosebită. Impresionează-ți apropiații cu creativitatea și imaginația ta și alege produse spectaculoase a vă bucura de clipe magice în ziua de Crăciun.
 
Sursa: Digital Workforce
Sursa foto: pexels

Comments

comments