Esti aici
Femeia.ro > Familie > Copii > Pro si contra decalotare

Pro si contra decalotare

După cum sperăm că te-am obişnuit, te-am invitat din nou la dialog pe pagina noastră de Facebook. În dăţilte trecute am vorbit despre alăptarea în public şi despre premergător. De data aceasta, am luat în discuţie decalotarea.

Întrebarea noastră a fost următoarea: "Decalotarea este unul dintre aspectele care li se pune în vedere mămicilor de băieţei. Unii medici sunt pentru – şi sfătuiesc mamele să se ocupe de asta dupa băiţa bebeluşului, când acesta este relaxat -, alţii sunt împotriva procedurii, spunând că o decalotare forţată poate duce la fisurarea prepuţului şi la cicatrizarea lui deficitară. Tu cum ai procedat cu bebeluşul tău?"

Iată ce ne-au răspuns mămicile (discuţia a rămas deschisă, iar răspunsurile continuă să apară).

Maria Matei Cosmin Offf… nu mai ştiam dacă să fac sau nu! Pediatra zice "nu", asistenta care ne supraveghează de la medicul de familie zice "da". Aşa că am mers la un specialist. El mi-a spus să-i fac o dată pe săptămână. Deci aşa facem. Cunosc mămici care nu au făcut niciodată şi băieţeii sunt ok, dar şi la care nu au făcut şi au ajuns la doctor! Cred că asta e o problemă la care nimeni nu ştie răspunsul!

Maria Iacob Dacă nu se face decalotarea, mai devreme sau mai târziu se ajunge la fimoză, deci eu am fost pentru!

Madalina Oana Raducanu Nu e obligatorie şi dacă tragi prea tare, îl va durea şi va ajunge la fimoză. Eu sunt contra. Îl spăl cu apă caldă, ca la orice (cută, plici), şi nu a făcut nicio fimoză. Ia întrebaţi-vă mamele (daca aveti fraţi) şi soacrele dacă le-au făcut băieţeilor când erau mici. O să vedeţi că nu şi nici fimoze nu făceau!

Ioana Dobrin Nici eu nu sunt de acord. Am întrebat-o pe bunica mea şi ea a spus că ea nu a făcut aşa ceva. Aşa că nici eu nu am făcut.

Adina Maria Bolovan Nu sunt de acord, dar am fost "deşteaptă" şi am ascultat medicul şi acum… nu putem da înapoi de frica fimozei.

Georgiana Georgy Eu am încercat mereu la băiţă însă nu a mers, aşa că la 2 ani a făcut fimoză şi am mers la chirurgie la Gomoiu şi în 2 minute a fost gata. Recuperarea a fost mai grea câteva zile că la pipi ţipa de ne ştia blocul, dar după a fost ok.

Gabriela Tipa Dacă la băieţi trebuie să decalotăm, pe fetiţe de ce nu le spălăm în vagin? Sau le spălaţi? Eu am al doilea băiat şi nu am făcut nimic la niciunul. Fimoza se tratează nu se operează pentru că tot acolo se ajunge. Nepoţelul meu a fost operat şi în câteva săptămâni s-a lipit înapoi la fel ca înainte de operaţie. Vorba unei mămici, mamele soţilor noştri, bunicile au făcut decalotare? Nu! Şi toţi sunt bine, fără probleme.

Valentina Madin Aveţi dreptate dragi mămici. Pe vremuri nu se făcea decalotare, dar cum medicina a evoluat atât de mult …asta e. Şi eu sunt mamă şi de fata şi de băiat ….şi eu la rândul meu trebuie să îi fac decalotare pentru a nu întâmpina probleme mai târziu. Aşa mi s-a explicat de către o doctoriţă bună din Budimex. 

Venera Popa La primul băiat, nu am ştiut cât de mult să decalotez, am decalotat pe jumătate. L-am avut la soacră-mea 6 luni (îl decalotam doar în week-end, când il vizitam), fiindcă soacră- mea nu auzise de aşa ceva, deşi avusese 2 băieţi. Pe la 2 anişori, băiatul meu făcea ce făcea şi era toată ziua cu mâna la puţică, l-am dus la doctor să-l decaloteze, nu îmi venea să cred câtă mizerie avea strânsă acolo, de acea mititelu ducea mâna acolo, îl jena. La al doilea, lucrurile au fost mai simple,eu aveam deja experienţă.

Angelina Tito Nu am făcut nimic eu acasă. La 6 luni am ajuns cu el la pediatrie şi totul a fost bine.

Mitu Adriana Eu sunt pentru! Am doi băieţi şi la primul am avut probleme, adică nu i-am făcut şi pe la un an, când am fost la doctor că avea ceva umflat spre vârf, am descoperit că se strânsese multă mizerie pe dedesubt aşa că la al doilea am început din primele luni.

Sabau Diana O tâmpenie a "epocii moderne"! Cum să traumatizaţi băieţeii cu aşa ceva? Băietelul nu îşi foloseste organul genital decât să urineze. Când mai creşte, începe să se joace cu el, se autodescoperă… şi în timp îşi face el singur decalotarea, fără să realizeze. E legea firii! Bineînţeles, le arătam cum se face, prin joacă nu le provocăm durere. Catalogaţi această postare ca o simplă parere.

Simona Maria Moise Eu sunt contra. Ethem are 4 luni şi nu are nimic. Cunosc mămici care, la fel, nu au făcut şi nu au ajuns la nicio fimoză şi nicio operaţie. Fiecare face după bunul plac.

Cxena Nicol Dacă speli copilul cu responsabilitate, nu ai probleme! Al meu are 5 ani si ne-a ferit Dumnezeu!

Andreea Loredana Dacă ai grijă de igiena lui, nu e nicio problemă. Eu am doi băieţi de 8 şi 9 ani şi nu am suferit nimica.

Tu ai făcut decalotare puiului tău?

Comments

comments

One thought on “Pro si contra decalotare

  1. Copilul meu a avut fimoza de cand s-a nascut,si doctorul mi-a spus ca dupa fuecare baita,cand pielea este mai moale,sa il si decalotez mereu cate putin,chiar sa trag cat de mult se poate ca sa nu ajunga la chirurgie si sa il faca circumcizie.dar eu nu am facut chiar asa,mi-a fost frica,si totusi baietelul meu acum este foarte bine,odata cu,cresterea si erectiile specifice fiecarui baietel,s-a slabit pielita aceea care il strangea,si se decaloteaza acum normal.acum are 7 ani si la baie se decaloteaza el singur pentru ca se strang acolo secretii(cam de la varsta de 2-3 ani) si scame de la chilotel pe care il deranjeaza si se inroseste.Deci eu sunt pentru decalotare,pentru igena,dar nu pentru declotarea pentru a scapa de fimoza,este mai periculos acasa!

Lasă un răspuns