
Alergiile alimentare apar insa si la copii fara istoric in familie. Anumite alimente au un potential alergen mai ridicat: albusul de ou, fructele cu seminte mici (capsuni, kiwi, mure), citrice, alune etc. Introducerea acestora in dieta poate fi incercata, cel mai bine, dupa un an, dar cu maxima precautie.
Simptomele unei alergii alimentare
Pe piele apar bubite rosiatice care pot da sau nu mancarime.
Apar inflamatii la nivelul cailor respiratorii, iar copilul are senzatia ca se sufoca, respira greu, stranuta, il mananca ochisorii.
Poate incepe sa stranute, ii vine sa vomite, face diaree, se simte slabit.
Ce ai de facut in cazul in care se manifesta aceste probleme in diversificarea lui bebe
Cea mai buna – dar si cea mai dificila – metoda de a preveni alergiile alimentare este sa scoti din alimentatie factorul alergen. Din pacate, putem afla care sunt acestia doar incercand si vazand.
Tratamentul medicamentos este dat doar la recomandarea medicului, insa cand bebe incepe diversificarea ar trebui ca tu sa-l rogi pe acesta sa te invete ce ai de facut in cazul in care apare o alergie, pentru a avea, preventiv, in casa medicamentele necesare in criza.
Este cazul de medic?
Da. O criza de alergie este imprevizibila. Poate trece imediat, de la sine, sau dupa administrarea unui antihistaminic, insa poate, de asemenea, sa aiba o evolutie brusca, imprevizibila, care sa puna viata copilului in pericol.