Esti aici
Femeia.ro > Familie > Copii > Probleme practice: cum iti inveti copilul sa-si lege sireturile

Probleme practice: cum iti inveti copilul sa-si lege sireturile

Unii copii ştiu deja de pe la cinci ani să-şi lege şireturile, alţii învaţă pe la 6 ani şi unii… chiar mai târziu. Desigur, nu e nici pe departe o catastrofă, atâta timp cât există închizătoarele tip Velcro (aşa-numiţii papuci cu scai), dar nici să-i eviţi pe cei cu şireturi sau să-l legi mereu tu, pentru că e mai rapid şi comod, nu se poate.

Până la urmă este mărişor, are abilităţile motorii fine dezvoltate, deci nu e o misiune imposibilă. Pentru început, procesul de încălţare va dura ceva mai mult timp, dar cu răbdare veţi depăşi cu bine şi această etapă.

Cum îl înveţi să-şi lege şireturile. 4 lucruri care pot fi de ajutor

Împarte procesul de învăţare în etape şi simplificaţi-l. Pentru aceasta, asigură-te că și tu, şi tati aveţi acelaşi stil de a vă lega şireturile. Dacă sunt moduri diferite, hotărâţi-vă asupra unuia dintre ele pentru a-i arăta şi a nu crea confuzie.
Folosește un pantof de adult. Copilului îi este mai uşor să-l manvreze şi va învăţa mai uşor cu un pantof mai mare.
În cazul în care copilul tău are o memorie vizuală mai bună, lasă-l să stea lângă tine, într-o parte, astfel încât să-ţi poată copia mişcările. Există o excepție: dacă eşti dreptace, iar copilul stângaci, nu sta lângă el, ci în faţa lui.
Alţi copii învaţă făcând. În acest caz, spune-i să te ţină de mână în timp ce legi şireturile şi să le lege, în acest fel, odată cu tine.
Recomadare: Ai răbdare şi reţine că nu este un lucru simplu, pe care să-l înveţe într-o zi.
Sursă: www.babycenter.com, Adaptare: Adina Gruia, Foto: www.pixabay.com
 

Comments

comments