Esti aici
Femeia.ro > Familie > Copii > Progresele pe care le face bebelusul la 5 luni

Progresele pe care le face bebelusul la 5 luni

Micutul tau este din ce in ce mai atasat de tine. Vei vedea cat de bine se simte in preajma ta si ca plange daca-l lasi singur. 

Bebelusul de 5 luni gangureste din ce in ce mai mult, te surprinde in fiecare zi cu un sunet nou. Este din ce in ce mai atent la ceea ce se intampla in jurul lui si se uita fix la obiectele care il atrag. Se intoarce cu usurinta de pe o parte pe alta si uneori poate sta singur in sezut pentru cateva clipe.

7 sfaturi pentru mamica bebelusului de 5 luni

Nu te speria daca bebelusul tau nu mai ia asa mult in greutate, fiecare copil are propriul sau ritm de dezvoltare. In medie ar trebui sa ia acum in greutate cam 500-700 g pe luna, adica 140 g pe saptamana.

Nu-l lasa nesupravegheat pe masa de infasat ori in patul vostru! Acum se poate intoarce de pe o parte pe alta si intr-o clipa poate cadea.

Daca observi ca baga toate obiectele in gura, lasa-l in pace (cu conditia ca acestea sa fie curate). Organul sau de cunoaste este gura, iar buza si limba sunt instrumentele sale „de pipait“. Da-i jucarii mari pe care nu le poate inghiti, dintr-un material moale care sa nu-l raneasca pe cel mic si destul de solide ca el sa nu le dezmembreze.

Cum il cresti, asa il ai! Personalitatea lui este deja in formare, asa ca daca vrei sa ai un copil activ stimuleaza-l, joaca-te cu el si nu-l lasa sa stea singur, plictisit, pentru ca asa va fi si mai tarziu.

Nu incepe inca sa-l hranesti diversificat, indiferent ce sfaturi ai primi de la vecine si prietene…cu experienta. Nu uita: mai ai de asteptat o luna.

E capabil sa intinda o mana dupa o jucarie. Ofera-i pe rand cate una de diferite culori si forme, si vorbeste-i despre fiecare in parte.

Daca-l auzi ca „spune“ vocale imita-l! Se va bucura foarte mult si, vazandu-se incurajat, va continua „conversatia“.

Ce stie sa faca bebelusul de 5 luni

realizeaza din ce parte vine un sunet si-si imparte privirea intr-acolo

deosebeste mai bine culorile si observa chiar si obiectele mici

o recunoaste pe mai si se manifesta activ cand o vede

intinde manutele si piciorusele

asezat pe burtica, isi arcuieste spatele

gangureste din ce in ce mai mult si-i place sa se auda „vorbind“

sta in sezut

Comments

comments

Lasă un răspuns