Esti aici
Femeia.ro > Familie > Copii > Proiect artistic de toamna. Fluturas din frunze

Proiect artistic de toamna. Fluturas din frunze

În cele mai multe grădinițe, în această perioadă au loc activități legate de toamnă. Sunt lecții despre legume și fructe de toamnă, flori de toamnă, se învață cântece și poezii dedicate acesteia și se desfășoară chiar și evaluări, înainte de a se trece la următorul anotimp, iarna.
Activități care au ca temă toamna poți desfășura și tu, acasă – iar toamna oferă materiale excelente pentru proiecte artistice. De pildă, puteți realiza împreună decorațiuni de toamnă, floarea din frunze prin tehnica ștampilei pe care ți-am prezentat-o într-un articol precedent – Decorațiuni de toamna. Floare din frunze uscate, prin tehnica ștampilei – fiind nu doar un proiect de sezon, ci și o decorațiune de efect.
O altă sugestie este un fluturaș din frunze, rezultatul fiind la fel de frumos ca și floarea despre care îți spuneam mai sus (îl vezi în imaginea care deschide articolul). Pentru a realiza acest proiect artistic de toamnă, copilul trebuie să strângă frunze de diferite dimensiuni și culori.
Patru frunze mai mărișoare (noi am folosit frunze de nuc) vor deveni aripioarele fluturelui. Acestea vor fi completate de două frunze mai micuțe, care se așază în partea de jos, și de altele decorative – rotunde, de alte culori – pentru modelele de pe aripioare.
O funzuliță îngustă de salcie va deveni corpul fluturelui nostru, iar două codițe de frunză, antenele lui,
Lipirea acestora s-ar putea să vă dea ceva bătăi de cap, deoarece nu se fixează prea bine cu lipici. Vă puteți ajuta de puțin scotch transparent.
Fluturașul din frunze este gata! Cum ți se pare acest proiect artistic de toamnă?
Producție și foto: Adina Gruia

Comments

comments