Esti aici
Femeia.ro > Familie > Copii > Proiecte artistice originale în care te folosești de palma copilului tău

Proiecte artistice originale în care te folosești de palma copilului tău

Aceste proiecte artistice sunt ușor de realizat, pot fi lucrate de copilul tău (totuși, ajută-l la conturul mâinii) și, desigur, pot fi oferite drept cadouri persoanelor dragi. Bunicii, mai ales, vor fi tare emoționați!

Felicitare cu floare, după forma mânuței copilului tău
Nimic mai simplu: desenează conturul palmei, cu degetele răsfirate, și decupez-o. Lipește, în mijloc, un cerc galben. Adaugă o frunză și o tulpiniță verde. Lipește totul pe o coală de hârtie mai groasă (sau carton) îndoit la jumătate. În interior, copilul își poate scrie mesajul – singur sau cu ajutorul tău. Este ideal pentru a fi oferit drept amintire doamnei educatoare, la încheierea grădiniței, sau pentru bunici, care-și vor aminti de nepoțelul lor drag când vor privi această creație simpatică. Mai jos, poți urmări un scurt filmuleț în care vei vedea cum se confecționează felicitarea.

Anotimpurile
Folosiți-vă de copaci și de transformările prin care trec aceștia pe parcursul unui an pentru a ilustra cele patru anotimpuri. Aveți nevoie de patru coli de hârtie și, pe fiecare dintre acestea, vei contura palma și o parte din antebrațul copilului. Acestea vor fi trunchiul și crengile copacului. Pentru iarnă, lipiți pe crengi bucățele de vată, pentru primăvară, câteva bucățele de hârtie de culoare verde și roz, pentru vară, folosiți din abundență bucățele de hârtie verde, iar pentru toamnă, schimbați paleta cromatică și utilizați roșu și galben. În filmul de mai jos aveți și un model.

Îți plac aceste proiecte artistice? Tu cum ai integrat mâna copilului în diverse creații artistice?
Autor: Adina Brânciulescu, Foto: capturi Youtube

Comments

comments