Esti aici
Femeia.ro > Familie > Copii > Psihologul pentru copii, un excelent profesionist

Psihologul pentru copii, un excelent profesionist

Un copil este comoara părinţilor săi şi a familiei din care face parte. Aşa că fiecare problemă, mai mică sau mai mare, pe care o are cel mic e analizată atent de către cei în măsură să ceară ajutor pentru el. Copiii pot suferi de diverse forme de anxietate şi cu cât părinţii cer ajutor mai repede, cu atât se vindecă mai repede şi nu lasă urme în viaţa celor mici. Psihologul poate interveni exact când e nevoie.
Copiii pot avea ocazional coşmaruri, motiv pentru care să nu mai vrea să doarmă. Să fie neliniştiţi în preajma unor persoane pe care nu le cunosc. Să refuze să meargă la şcoală sau la grădiniţă pentru că nu vor să rămână acolo fără părinţii lor. Se pot speria de animale, întuneric, furtuna, de filmele de la televizor sau de jocurile de pe computer. Şi n-am enumerat decât câteva surse de posibilă anxietate pentru copii.

Trataţi anxietatea la psiholog

 
Majoritatea părinţilor indentifică sursele de anxietate ale copiilor lor şi încearcă să evite confruntarea cu ele, crezând că asta e o soluţie. De fapt nu e decât o amânare a rezolvării problemei copiilor. Dacă la vârste mici nu stau pe întuneric, iar părinţii nu-i fac să se obişnuiască treptat, copii vor ajunge adolescenţi şi apoi tineri şi vor continua să aibă această teamă. Ori ştim cu toţii că uneori e chiar recomandat să stăm pe întuneric. Cel mai bun somn şi mai odihnitor se petrece pe întuneric.

Selectaţi şi sprijiniţi psihologul

 
Atunci când căutaţi un psiholog pentru copilul vostru e nevoie să faceţi o selecţie atentă. Psihologul de copii trebuie să fie un excelent profesionist. Să aibă toate atestările necesare, să aibă experienţa cu copiii. E foarte bine dacă e la rândul său părinte. Pentru că aşa este familiarizat cu problema din mai multe puncte de vedere.
De asemenea, îi va fi mai uşor să implice părinţii în recuperarea copilului din anxietate. Lucru care este absolut normal de vreme ce la psiholog sta 2 ore pe săptămână. Aşadar, părinţii sunt co-psihologi în situaţia recuperării copiilor. Şi, cu cât sunt mai implicaţi, cu atât rezultatele apar mai repede şi copiii pot reveni la programul lor normal.
Articol furnizat de Psiholog Simona Jeles.
 

Comments

comments