Esti aici
Femeia.ro > Familie > Copii > Raceala, gripa si insomnia sunt cele mai frecvente afectiuni la nivel global (STUDIU)

Raceala, gripa si insomnia sunt cele mai frecvente afectiuni la nivel global (STUDIU)

La nivel global, în ultimile 12 luni, cele mai multe persoane au suferit de răceală, stările de insomnie sau tulburările ale somnului fiind următoarele afecțiuni acuzate.

Acestea sunt rezultatele unui recent studiu online recent realizat de GfK în care peste 27.000 de persoane din 22 de țări au fost chestionate despre stările de disconfort fizic experimentate în ultimele 12 luni.

La nivel internațional, cele mai comune cinci afecțiuni acuzate în ultimele 12 luni sunt:

  • răceală (asociată cu tuse, dureri în gât, infecții ale tractului respirator superior) sau gripa. Aceste probleme au fost raportate de peste jumătate dintre respondenți (51%).
  • probleme cu somnul (27%).
  • dureri musculare sau articulare din cauza unei accidentări sau a efortului excesiv (25%).
  • probleme cu greutatea în exces (21%).
  • migrene sau dureri de cap severe (21%).

S-a constatat că incidența răcelii și gripei este mai mare în Cehia și din Rusia, situându-se la 67%, respectiv 62%. La polul opus, America și Japonia se confruntă cel mai puțin cu stările gripale (ambele, situându-se la 39%). Când vine vorba de insomnie, Suedia are cel mai mare procent de persoane afectate (41%), urmată de Cehia și Turcia (ambele cu 40%). Națiunea a cărei populație se bucură de cel mai bun somn nocturn este Japonia, acolo unde doar 13% semnalează tulburări de somn.

Insomnia le afectează mai mult pe femei 
Există unele diferențe clare între bărbați și femei. Femeile, în procente mai mari decât bărbații, afirmă că au experimentat în ultimele 12 luni aproape toate suferințele analizate de studiu GfK. Ambele sexe consideră răceala sau gripa ca fiind cele mai frecvente afecțiuni.
În cazul femeilor, următoarea cea mai comună nemulțumire după răceală sau gripă este insomnia (32%), în timp ce pentru bărbați, avem egalitate între durerile musculare sau articulare, datorate supra-efortului sau accidentării, și insomnie (ambele situându-se la 24%).
Există, de asemenea, o reașezare a afecțiunilor în top 5 pentru fiecare gen. Pentru femei, migrena sau durerile de cap severe reprezintă al treilea motiv de nemulțumire atunci când vine vorba de sănătate, dar nu figurează în primele cinci afecțiuni reclamate de bărbați.
În cazul bărbaților, arsurile la stomac sau refluxul gastroesofagian este a patra cea mai comună problemă de sănătate, dar aceasta nu figurează în top 5 pentru femei – chiar dacă mai multe femei decât bărbați declară că au experimentat în ultimul an aceste simptome (19% dintre bărbați și 21% dintre femei).
La studiul online au participat 27.000 de consumatori în vârstă de 15 ani sau mai mult în 22 de țări. Ancheta de teren a fost efectuată în timpul verii 2015 și datele au fost ponderate pentru a reflecta structura demografică a populației cu vârsta de peste 15 ani online în fiecare piață. Țările participante au fost: Argentina, Australia, Belgia, Brazilia, Canada, China, Cehia, Franța, Germania, Hong Kong, Italia, Japonia, Mexic, Olanda, Polonia, Rusia, Coreea de Sud, Spania, Suedia, Turcia, Marea Britanie și Statele Unite.
Sursă studiu: GfK
Foto: www.pixabay.com

Comments

comments