Esti aici
Femeia.ro > Familie > Copii > Răceală sau alergie? Cum faci diferența între cele două

Răceală sau alergie? Cum faci diferența între cele două

Totuși, există și diferențe pe care, dacă le observi, te pot ajuta să-ți dai seama cu ce problemă se confruntă copilul tău. Iată câteva întrebări care te vor ghida pentru a obține răspunsul corect.

Răceala su alergie?

#1 S-a schimbat anotimpul? În general, alergiile apar la schimbarea anotimpurilor (toamna, când frunzele cad și primăvara, când pomii înfloresc). Simptomele alergiilor (strănutul, nasul care curge, congestia nazală) sunt răspunsuri ale organismului la factorii alergeni din mediu, precum polenul sau sporii de mucegai.

#2 A apărut brusc? Dacă răspunsul este afirmativ, înseamnă că este vorba de o alergie. Un alt semn, pe lângă faptul că simptomele apar brusc, este că acestea durează mult timp. Simptomele răcelii se manifestă treptat și se atenuează în 7-10 zile, în timp ce alergia durează atâta timp cât copilul este expus la factorii alergeni (ceea ce poate însemna câteva săptămâni sau mai mult).
#3 Îi lăcrimează și îl mănâncă ochii? Da, poate fi alergie. Mulți copii cu alergii au aceste simptome când factorii alergeni determină inflamarea membranei conjunctive.

#4 Are febră? Dacă răspunsul este da, atunci este răceală. Alergiile nu sunt însoțite de febră, în timp ce răceala are, de multe ori, acest simptom.
#5 Are mucozități verzi/ gălbui?
Dacă observi acest lucru, atunci este răceală. În cazul alergiilor mucozitățile sunt limpezi și au o consistență apoasă, sunt subțiri.
Foto: www.pixabay.com, Sursă: Kidshealth.org, Traducere: Adina Gruia
 
 
 

Comments

comments