Esti aici
Femeia.ro > Familie > Copii > Radacinoase pentru boli de rinichi si vezica urinara

Radacinoase pentru boli de rinichi si vezica urinara

Rădăcinoase pentru boli de rinichi și vezică urinară

Hrean 
Cu un conținut bogat în vitamina C, rădăcina de hrean întărește imunitatea organismului, uleiul de muștar activează circulația sângelui în membranele mucoase, iar potasiul stimulează rinichii. De aceea, se recomandă hrean ras pentru infecțiile sistemului de colectare al tractului urinar și pentru rinichi.
Păstârnac
S-a observat că prezența uleiurilor volatile din semințele de păstârnac ajută nu doar la digestie, ci și în boli de rinichi și vezică urinară. Ceaiul din semințe de păstârnac se prepară dintr-o linguriță de semințe pisate în mojar. Se toarnă o cană de apă fiartă peste acestea și se lasă la infuzat 10 minute, apoi se strecoară. Se consumă 2-3 căni pe zi, la nevoie.
Țelină
Pentru că vorbim de rădăcinoase pentru boli de rinichi și vezică urinară, nu puteam uita țelina, de la care se folosesc în scopuri medicinale rădăcina, tulpinile, frunzele și semințele. Din rădăcină poți prepara suc de țelină sau o poți asocia cu diverse preparate din legume sau salate, acestea având proprietăți diuretice datorită uleiurile volatile pe care le conține. Sunt recomandate, în cazuri de pietre la rinichi și afecțiuni renale, în general. Ceaiul de frunze uscate sau de semințe de țelină are, de asemenea, efecte diuretice. Mod de preparare: toarnă o cană de apă rece peste două lingurițe de frunze uscate sau semințe strivite de țelină. Fierbe amestecul, apoi strecoară-l.
Foto: Guliver/ Thinkstock
Sursă: Dicționarul Dumont de remedii naturiste
Editor: Adina Gruia

Comments

comments