
3 lucruri pe care trebuie să le ai în vedere când pregătiți o excursie cu copiii
- Stimulează-i interesul. Documentați-vă înainte despre zona în care veți merge, consultați site-uri, admirați poze. Poate veți recunoaște la fața locului plantele sau animalele despre care ați citit.
- Caută descrierea traseului: un drum scurt și lin este perfect pentru piciorușele copilului.
- Lasă-l să-și facă și el un băgăjel. Sugerează-i să-și ia creioane colorate ca să deseneze flori, animale sau peisaje. Un binoclu sau un aparat de fotografiat simplu pot să-l facă să se simtă ca un adevărat explorator, gata să-și documenteze călătoria. Ai grijă ca bagajul lui să nu fie prea greu – 5-10% din greutatea corpului lui este suficient. Faceți un test acasă pentru a verifica dacă mai trebuie să renunțați la câteva lucruri din el.
Lucruri care nu trebuie să lipsească din rucsac
- Apă din belșug și o sticlă pe care să o umpleți pe drum din izvoare amenajate.
- Mâncare – sandvișuri pentru prânz și gustări pentru opririle scurte. Dulciurile sunt o sursă bună de energie pe traseu, încearcă-le pe cele naturale: fruncte deschidratate, pere, banane etc.
- Pungi pentru gunoi
- Trusă mică de prim ajutor cu plasturi, pansament și dezinfectant.
- Telefon mobil (ideal să fie oprit).
- Echipament de ploaie sau vreme rea, în funcție de anotimp.
- Încălțăminte adecvată traseului și sezonului.
- Șosete și tricou de schimb, în caz că se udă la picioare sau transpiră.
Sugestie Faceți un „tur al anotimpurilor”. Dacă găsiți o cărare ce vă place, reveniți în fiecare sezon pentru a observa diferențele. Povestiți despre schimbările petrecute: frunzele toamnei, stratul de zăpadă cu urme prin el, mugurii primăverii sau agitația, pofta de viață specifică verii.
Foto: Guliver/ Thinkstock
Adaptare realizată de Adina Gruia după un articol publicat pe BabyCenter.com