Esti aici
Femeia.ro > Familie > Copii > Remedii contra diareei

Remedii contra diareei

Gutuile sunt cele mai puternice antidiareice naturale. Datorita taninului, pulpele acestor fructe au proprietati astringente foarte puternice, fiind recomandate ca antidiareice, mai ales in cazul copiilor si convalescentilor, deoarece actiunea taninului este atenuata de cea emolienta a mucilagiilor.

Pentru ca gutuile au o usoara aciditate, sunt foarte folositoare si in dispepsiile atonice (asa-zisul stomac lenes). Se pot consuma ca atare sau sub forma de sirop sau peltea. Gutuile se recomanda si ca antivomitiv, iar semintele lor sunt bune si in tusea seaca.

Merele sunt recomandate indeosebi in tratarea diareii copiilor. Se pot consuma ca atare, sau rase, cam ½ pana la 1 Kg pe zi, in cinci mese.

Ceaiul din frunze de afin

Afinul este primul dar pe care natura l-a oferit mamicilor in lupta cu diareea copiilor. Datorita continutului ridicat in tanin, frunzele de afin au actiune astringenta si proprietati bacteriostatice, iar fructele sunt si ele bogate in tanin, dar si in pectine, acizi organici (citric, oxalic, lactic), zaharuri, provitamina A si vitamina C. Din fructe se prepara un ceai minunat contra diareei, cu proprietati antiseptice in infectiile intestinale, care contribuie la ameliorarea proceselor de fermentatie.

Numite si „painisioare naturale”, constituie un remediu atat pentru episoadele diareice de natura benigna, cat si pentru cele dizenterice. Fructele acestui arbore mediteranean, intalnite la noi in depresiunile Tismana si in subcarpatii Olteniei, sunt tonice, antiseptice si se recomanda in special copiilor.

E foarte bine sa-ti deprinzi copilul cu piureul de castane, chiar daca nu-i bolnav de nimic! Bun in diaree este si decoctul de castane, care se prepara din 15-20 de castane zdrobite la 1 litru de apa, in 2-3 minute de fierbere.

Alte ceaiuri si infuzii pentru tratarea diareei

  • Infuzia de rachitan e foarte buna in diareea micutilor. Infuzia se poate prepara dintr-o lingurita de planta la o cana de apa.
  • Decoctul din radacina de cerentel se prepara dintr-o lingurita de cerentel la o cana cu apa. Efectul creste in amestec cu menta si sunatoare.
  • Ceaiul de menta este „regele” ceaiurilor pentru diaree. Este indicat in diareea sugarilor si copiilor mici, uneori chiar si profilactic. Infuzia se prepara dintr-o lingurita de planta la doua cani de apa.

Comments

comments

Lasă un răspuns