Esti aici
Femeia.ro > Familie > Copii > Remedii naturiste pentru înțepături de insecte

Remedii naturiste pentru înțepături de insecte

Pentru înțepături de insecte ai nevoie de plante cu acțiune antiseptică, decongestivă, calmantă, utilizate extern, pe locul afectat, sub formă de băi locale, cataplasme și comprese.

Băile de plante au acțiune directă asupra pielii, extragerea substanțelor active făcându-se prin infuzare. Adaugă în apa de baie un săculeț care să conțină flori de coada șoricelului, de mușețel și soc.
Cataplasmele sau prișnițele sunt preparate din plante mărunțite în combinație cu apă caldă până la formarea unei paste. Folosește flori de gălbenele pe care întinzi pe o bucată de tifon pe care o așezi pe zona afectată.
Cataplasmele cu făină de in sunt extrem de eficiente, la fel și cele cu praf de copt. Amestecă praful de copt cu apă până obții o pastă, apoi aplică pe zona inflamată. Fiind o substanță alcalină, praful de copt neutralizează acidul din veninul insectei.

Compresele se fac din planta infuzată. Apelează la ceaiul de sunătoare, de mușețel sau din frunze de nuc folosindu-l, la nevoie, pe pansamente aplicate local.
Tu cum alini durerea copilului tău în caz de înțepături de insecte? Folosești o anumită plantă/ un anumit ingredient – care este acesta?
Sursă: revista MAMI, mai 2016, Foto: 123RF

Comments

comments