Esti aici
Femeia.ro > Familie > Copii > Remedii pentru sângerare nazală, dureri de cap și vânătăi la copii

Remedii pentru sângerare nazală, dureri de cap și vânătăi la copii

Sângerarea nazală sau epitaxisul este o afecțiune des întâlnită la copiii mici. Cele mai la îndemână remedii sunt lămâia, gheața sau florile de levănțică. Stoarce sucul de la o jumătate de lămâie și picură o cantitate mică de lichid în interiorul nărilor. Fiind astringent, va favoriza coagularea sângelui. Gheața, sub formă de cubuleț înfășurat într-o batistă, se aplică pe partea externă a nasului. Factorul rece înlesnește închegarea sângelui. Din forile de levănțică, prepară 100 ml de infuzie pe care o amesteci cu trei-patru picături de ulei esențial de levănțică. Aplici combinația pe exteriorul nasului.
Dureri de cap Fiind în  creștere, odorul tău se poate confrunta cu dureri de cap. Ceaiul din frunze de mentă îi poate veni în ajutor, calmându-i durerea. Dacă suportă, îi poți înfășura capul într-un batic, în care să strecori câteva cubulețe de gheață, în dreptul tâmplelor sau pe frunte. Atenție! Niciodată nu pune gheața direct pe piele. Dar ține minte: dacă ți se pare că puiul tău este apatic sau dacă durere de cap este însoțită și de alte simptome, mergeți la doctor.
Vânătăi și contuzii În cazul unor leziuni ale țesuturilor, folosește plante decongestionante, sub formă de cataplasme. Florile de arnică au carotenoizi și flavonoide cu acțiune antiinflamatorie, dar mai poți utiliza și flori de soc sau rădăcină de tătăneasă. Și sarea grunjoasă are acțiune decongestionantă. Pune un pumn de sare într-o șosetă, încălzește-o în cuptorul cu microunde și așaz-o peste locul umflat. Verifică înainte temperatura!
Sursă: revista MAMI, mai 2016, Foto: 123RF

Comments

comments