Esti aici
Femeia.ro > Familie > Copii > Repere din evoluția intelectuală a copilului în primii doi ani

Repere din evoluția intelectuală a copilului în primii doi ani

Evoluția intelectuală a copilului este uimitoare, în special în primii doi ani de viață, perioadă în care creierul se dezvoltă intens  și extrem de rapid.

La doar 5 luni, luni, ritmul de învățare al copilașului tău este foarte alert, așa încât poate ghici un anumit obiect chiar dacă nu vede decât o parte din el. Iar asta îți arată că începe să-și dea seama de permanența lucrurilor, ceea ce se referă la faptul că ele continuă să existe chiar dacă nu le vede, spuneam în Bebelușul de 0-6 luni.
Mai târziu, pe la 10 luni, înțelege denumirea obiectelor și a celor din jur și chiar le poate “boteza” pe limba lui pe cele care i se par mai interesante. După ce împlinește un an, copilul devine tot mai interesat de mediul lui și va fi dornic să exploreze și să investigheze totul în jur, arătam în Bebelușul la 6-18 luni.
Și iată că nu mai e mult și, în curând, va împlini doi ani! Te întrebi cum te va mai surprinde năzdrăvanul tău?
Pe măsură ce crește, piticul tău se dovedește extrem de curios și imaginația lui prinde aripi. Așa că nu te mira dacă ai să-l vezi cum își face o jucărie din, practic… orice!
Până la doi ani va ajunge să înțeleagă conceptul de timp, de exemplu ce înseamnă „mai târziu” sau „mâine”. De asemenea, îi va face mare plăcere să interacționeze cu alți copii și să-și exerseze abilitățile sociale, mai ales joaca.
La această vârstă, în general, copiii au un vocabular care cuprinde 50-70 de cuvinte. În schimb, poate înțelege 200! Și până să împlinească doi ani, va putea formula propoziții scurte, din trei cuvinte.
Sursă: revista MAMI, iulie 2015, Foto: 123RF

Comments

comments