
Iată o rețetă rapidă, cu brânză dulce, care satisface pofta de dulce. Brânza este un aliment important deoarece conține proteine, vitamine și calciu.
Ai nevoie de:
Pentru blat: 6 ouă, 6 linguri cu zahăr, 6 linguri cu făină.
Pentru cremă: 250 g brânză dulce, 2 linguriţe cu zahăr pudră, 2 linguri cu unt
Mod de preparare:
- Bate foarte bine albuşurile cu un praf de sare. Adaugă treptat zahărul şi bate până se topeşte.
- Încorporează gălbenuşurile unul câte unul, după care presară făina proaspăt cernută şi cacaua.
- Compoziţia astfel obţinută toarn-o într-o tavă unsă cu unt şi tapetată cu făină. Lasă la cuptor 25-30 de minute. Scoate blatul pe un şervet umezit şi rulează.
- Separat, freacă brânza dulce cu untul şi zahărul până se topeşte. Unge apoi blatul răcorit şi rulează din nou.
Sugestie: Pentru a obţine o cremă de brânză mai fină şi păstoasă, trece brânza printr-o sită şi amestec-o bine cu 100 g de smântână sau iaurt.
Foto: Guliver/Thinkstock