Esti aici
Femeia.ro > Familie > Copii > Rezervă din timp biletele de avion spre Barcelona pentru relaxare și distracție după standarde spaniole

Rezervă din timp biletele de avion spre Barcelona pentru relaxare și distracție după standarde spaniole

Dacă vrei să te relaxezi după perioada de efort susţinut din timpul anului, la serviciu și acasă, poți alege bilete de avion spre Barcelona, o destinație de vacanță accesibilă, cu servicii și facilități pentru familiile cu copii. Dacă îți permiți un concediu de o săptămână sau mai mult și te gândeşti ce pot face copiii acolo, poţi fi liniştită pentru că există multe activități în aer liber în parcuri de distracții sau de tip educativ în interiorul muzeelor. De asemenea, sunt disponibile programe și locuri de joacă adaptate celor mici în numeroase restaurante și cafenele, precum și meniuri adaptate tuturor categoriilor de vârstă.
Planificare și bilete de avion spre Barcelona
Înainte de a face rezervarea biletelor de avion spre Barcelona, este bine să afli câteva lucruri despre  oraș, nivelul de confort urban pe care acesta îl asigură, facilitățile de transport și cazare, precum și condiţiile meteo în perioada planificată pentru vacanță. Orașul Barcelona se află în partea mediteraneeană, de nord-est a Spaniei, şi este străjuit de munții Pirinei în sud, la granița cu Franța. Totodată, Barcelona este capitala Regiunii Catalane din Spania și cel de-al doilea mare oraș din țară, după Madrid. Zona centrului istoric este o câmpie plană, iar extinderea modernă cuprinde dealurile înconjurătoare, cu străzi ce urcă în altitudine. Este bine de știut că bulevardele principale numite Las Ramblas pornesc din inima orașului spre litoralul mediteraneean, cu porturi și plaje cu nisip fin.
În promenada pe Las Ramblas, poti găsi fluxuri de turiști, artiști stradali, vânzători ambulanți de flori și păsări exotice, cafenele și restaurante cu program nocturn, dar și cea mai renumită piață alimentară din Barcelona, La Boqueria, cu bogate sortimente de fructe de mare. În cosmopolitul oraș Barcelona, familiile de turiști cu copii sunt bine primite în resorturi hoteliere confortabile, pensiuni turistice, vile private cu apartamente, atât în zona central istorică sau în cartierele moderne, cât și în zona litoralului. În general, verile sunt calde și însorite în Barcelona, iar iernile, blânde, datorită climei de tip mediteraneean. Pentru un sejur minunat și lejer, poți face rezervări în avans pentru bilete de avion spre Barcelona, în primul rând pentru a beneficia de reduceri substanțiale de preț și, în al doilea rând, pentru a avea timpul necesar de planificare a vacanței cu familia.

Parcul Ciutadela
Parcul Ciutadela

Activități de vacanță în Barcelona
Cu gândul la vacanța în Barcelona, poți începe să creionezi lista de activități pentru o experiență relaxantă și distractivă în familie. Cunoscând setea de cunoaștere a copiilor și bucuria jocului, poți alcătui un program magic pentru copii în Barcelona, dacă îți alegi din timp cele mai frumoase și interesante locuri de vizitat. Ce ar fi interesant de văzut pentru copii? Ce ar putea testa și experimenta cei mici în Barcelona? Ce programe educative pentru copii ai putea găsi în Barcelona? Pentru a-ți ușura un pic munca de cercetaș turistic, iată câteva idei utile și ușor de aplicat: excursii mici până la catedrala Sagrada Familia și muzeul enigmatic Casa Oaselor, o vizită în satul spaniol pentru copii Poble Espanyol, relaxare sau sport în aer liber în parcurile din Barcelona, o lecție de arheologie în situri mici cu nisip la Muzeul Egiptean pentru Copii, o excursie lejeră până la Plaja Barcelonetta și aventuri acvatice în WaterPark-ul Illa Fantasia.

  1. Miniexcursie la Sagrada Familia și Casa Oaselor

Chiar dacă nu ți-ar părea foarte atractivă ideea de a merge să vizitezi o biserică în timpul vacanței pentru copii, spectacolul de raze luminoase proiectat prin vitraliile si ochiurile de geam viu colorate din bolţile şi turnurile catedralei Sagrada Familia, creează în interiorul clădirii o atmosferă paradisiacă, de neuitat, pentru copii mai ales într-o dimineață însorită. Dacă ți-ai rezervat bilete de avion spre Barcelona, atunci opera de artă gotică și avangardistă a lui Antonio Gaudi, Sagrada Familia, situată în zona Carrer de Mallorca, este cel mai bun început pentru cunoașterea universului artistic spaniol. Biserica Sagrada Familia poate fi vizitată zilnic de la ora 9.00 până 20.00 pe timpul verii, biletele putând fi achiziționate online. În apropiere sunt cafenele spaniole unde te poți relaxa pe canapea, în timp ce copiii se bucură de măsuțele de desen sau scormonesc prin casetele de jucării, având alături, o salată sau dulciuri sănătoase,  selecționate în prealabil.Iar seara de vacanță poate căpăta note misterioase pentru copii dacă mergi cu ei în vizită la muzeul Casa Oaselor, realizat de maestrul Gaudi, clădire situată în cartierul Eixample. Chiar numele muzeului – Casa Oaselor – sporeşte curiozitatea, așa că o vizită la fața locului, pe înserat, când muzeul cu reliefuri oseiforme este luminat enigmatic, merită tot efortul.
2. O zi în Poble Espanyol
Dacă ți-ai planificat zborurile dus-întors pentru călătoria în Barcelona, poți bifa pe agenda de vacanță și o vizită de o zi în Poble Espanyol, situat în apropiere de Piața Spaniei, pe muntele Montjuic. Este un mic sat tipic spaniol, cu numeroase clădiri realizate în stilurile gotice arhitecturale din întreaga Spanie și oferă activități de jocuri și spectacole de păpuși cu teme enigmatice pe care copiii se străduiesc să le rezolve. Centrul de activități pentru copii Poble Espanyol reprezintă o sinteză a arhitecturii spaniole, a artizanatului și a bogăției culturale, cu program de vizitare relaxat în fiecare zi a anului, începând cu ora 9.00 până seara târziu.

Parcul del Laberint d'Horta Barcelona
Parcul del Laberint d’Horta Barcelona

3. O vizită răcoritoare la Muzeul Egiptean
Barcelona este o metropolă culturală, care oferă numeroase activități pentru părinți și copii, cu abordări  distractive de abordare a aspectelor științifice. Sunt multe muzee cu programe educative pentru copii, iar pe timpul verii, acestea pot deveni adevărate oaze de răcoare și timp magic în universul cunoașterii. Muzeul Egiptean din Barcelona, situat în zona Carrer de Valencia, din Barcelona, ​​este deschis publicului pe timp de vară în intervalul orar 10.00-20.00, iar pentru copiii cu vârste cuprinse între 6 ani şi 14 ani și familiile mari sau monoparentale, se acordă reduceri semnificative la biletele de intrare. Copiii preșcolari și şcolari pot descoperi Egiptul Antic, printr-un program educațional care combină excursii ghidate în camerele Muzeului Egiptean cu diverse activități complementare în care aceştia pot învăța și explora într-un mod ludic, participativ, un sit arheologic cu nisip şi replici de obiecte egiptene, instrumentele arheologice fiind, de asemenea, de jucărie.
4. Relaxare și sport în aer liber
Barcelona are multe parcuri care servesc ca oaze de liniște și verdeață, în acest oraș dinamic, mereu în mișcare. Poți face o plimbare până în Parcul del Laberint d’Horta, care se află în afara traseelor ​​turistice, o reală comoară verde spaniolă, ce îți poate aduce odihnă și destindere, departe de fluxurile turistice. Parcul del Laberint d’Horta este situat pe o pantă a dealului Collserola, lângă stadionul olimpic din Barcelona. Acesta este o veritabilă pădure mediteraneeană bine conservată, pe o suprafață de aproximativ 9 hectare. Reamenajat în anul 1994, Parcul del Laberint d’Horta a devenit, în prezent, un muzeu botanic îndrăgit de localnici. Poți intra în parc, pe partea dreaptă, în apropiere fiind un castel romantic, gotic, cu plan octogonal și încoronat cu creneluri delicate, ce a aparținut familiei Desvalls, care a construit parcul. Totodată, poți explora alături de cei mici minitraseele labirintice cu statuete mitologice şi fantastice sau poți descoperi bogăția de plante deosebite ale parcului.
Barcelona Parc Guel
Barcelona Parc Guel

5. Două zile de relaxare pe plajele din Barceloneta 
După ce ai achiziționat biletele de avion spre Barcelona și ai creionat planul de vacanță, nu poți rata două zile de plajă în Barcelona. Metropola catalană  are o mulțime de plaje pentru toate tipurile de turiști, astfel că unele sunt amenajate cu facilități și servicii pentru familiile cu copii foarte mici și mai mari. Poți ajunge pe litoralul din Barcelona, făcând cu o mică plimbare pe bulevardul Las Ramblas sau mai rapid cu metroul (Linia 4). Cea mai populară plajă, La Barceloneta, se află în micul Cartier Barceloneta, lângă malul mării. Până în secolul al XVIII-lea a fost locuită în principal de un grup mic de pescari, mai târziu, când regele Felipe al V-lea a ordonat construirea celebrului Parc Ciutadela, locuitorii s-au mutat în zona Barceloneta. Treptat, zona s-a dezvoltat, mai ales pe timpul pregătirii Jocurilor Olimpice din 1992. Astăzi, cartierul cochet Barceloneta atrage un amestec internațional de rezidenți și turiști. Poți să-ți o planifici o zi de vacanță în Barcelona doar pentru relaxare, în stil catalan, bucurându-te de soare, apă cristalină și nisip fin. De-a lungul plajei Barceloneta poți găsi restaurante tip terasă, în aer liber, cu mult-apreciatele porții de paella sau renumitul pahar de sangria, şezlonguri confortabile, umbreluțe și bineînțeles, multe locuri de joacă special construite pentru bucuria celor mici. Pentru copii poți gândi un răsfăț cu delicioase înghețate fructate și creme de ciocolată catalană, servite cu ospitalitate de restaurantele cochete de pe litoral.Dacă abia acum ai intrat în ritmul de viață catalan, poți adăuga încă o zi de plajă şi poți merge un pic mai departe pe litoralul spaniol, ajungând pe plaja San Sebastia, situată tot în cartierul Barceloneta, plaja favorită a localnicilor. Și pe această plajă, te poți plimba cu maximă destindere, uitând de toate grijile, alături de familia ta. Și aici, poți închiria scaune de plajă, șezlonguri sau umbrele, zona de restaurante și baruri fiind foarte bine reprezentată.
6. Distracție maximă în Waterpark Illa Fantasia
Înainte de a te gândi la zborurile dus-întors Barcelona-București, n-ar strica să organizezi o mică excursie de o zi, dincolo de granițele orașului Barcelona, pentru a vizita cel mai apropiat parc acvatic de distracții pentru copii. Situat pe Coasta Cataloniei, în zona Vilassar de Dalt, Parcul Waterpark Illa Fantasia, este visul de vară plin de aventuri și bucurie al prichindeilor. Nici nu mai are nevoie de o descriere amănunţită, pentru că parcul este bine amenajat și gândit cu multe surprize acvatice pentru cei mici, cu variate tipuri de piscine, tobogane cu apă, locuri pentru sărituri, dușuri, magazine cu suveniruri, restaurante cu meniuri de burgeri și pizza, dulciuri și multă distracție. Poți ajunge lejer acolo cu un mijloc de transport gratuit, rezervat online odată cu biletele sau cu trenuri rapide din Barcelona.
Fiecare zi cu experiența ei de bucurii și surprize în Barcelona poate întregi un plan de vacanță relaxant în acest oraş atât pentru copii, cât și pentru părinți. Așadar, îți poți face bagajele pentru o călătorie cu avionul spre Barcelona alături de întreaga familie! Cât mai multe clipe de bucurie și cât mai multe amintiri de vacanță fabuloase te aşteaptă în Barcelona!
 
 
 
 
 
 

Comments

comments